Založ si blog

O „odborníkoch“ nielen v bankách

Pomaly a iste sa čoraz viac objavuje v médiách myšlienka, že klienti bánk budú platiť aj tzv.záporné úroky, alebo ľudovo povedané – banka bude zarábať a vlastník vkladu prerábať.

Naozaj „pokroková“ myšlienka, nie však udivujúca v dobe, keď sa nemeckým a francúzskym bankovým podvodníkom prepiekol euroval, ktorý ani okrajovo neslúžil na záchranu ekonomík, ale len na náhradu rizikových investícií bankárov. Presnejšie investícií, ktoré by sa v malom objeme nazvali – zločinom. Zločinom na klientoch, ktorých v mene politického záujmu desiatky rokov okrádali správcovia ich vkladov nakupovaním bezcenných dlhopisov a iných „aktív“.

Banka proste v súčasnom podvodnom systéme zarába za každých okolností, klient a teda vlastník vkladu je rád, ak úrok na vklade pokryje aspoň infláciu a rast cien. V spojení s úvahami o zrušení hotovostného platobného styku sa tak dá hovoriť o príchode doby, keď bude okrádanie národov zákonne chránené. Vraciame sa do novodobej verzie feudalizmu, keď pán mal právo na všetko a poddaný len držať hubu a krok.

Naozaj „pokrok“ …

Ale čomu sa už diviť, keď politické strany priam pretekajúce odborníkmi rozdávajú vyhlásenia o „nezákonných“ vyšetrovacích spisoch, či rozprávajú o nezákonných a neprijateľných dôkazoch, ktoré však proti svojim oponentom nielen pokojne použijú na verejnosti, ale dokonca žiadajú – použité tieto dôkazy, ako zákonné – teraz nie sú o nás. Nuž čo kraj, to mrav … alebo aj nemrav.

Treba uznať, naozaj žijeme dobu pokroku … však nič tak pospolitý ľud nepoteší, ako polonahé poslankyne – samoliečiteľky, či osôbky radšej smutné v mercedese než veselé v električke, alebo krikľúň obsýpajúci poslanecké lavice striekačkami, či rozhadzujúci urážlivé transparenty, rôzne vulgarizmy a podobne. Naozaj „elita“ národa, ktorá si za svoje verejné prezentované „schopnosti“ zaslúži vyššie ocenenie, než ľudkovia, ktorí si naivne myslia – byť poctivý a slušný, to je cesta života.



Vlastne sa ani nemôžeme diviť, keď vidíme, čo dokáže aj medzi ľuďmi vypotiť na blogu či v diskusii univerzitným diplomom ovenčená hlava …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462335x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu