Založ si blog

Tak a teraz si od radosti . .. zabékajte

Stalo sa, čo sa dalo čakať – V.Mečiar nebude stíhaný pre udelenie amnestií, pretože skutok je premlčaný. Prvá časť parlamentnej frašky s deformovaním zákonov podľa politických potrieb skončila … neúspechom.

Baran zabľačal, ovce radostne odpovedali a vlk ? Ten sa smeje v lese, síce poriadne zdecimoval stádo, ale je v bezpečí. Tak by sa dal charakterizovať výsledok parlamentnej hry na odborníkov v oblasti „práva“. Udivujúce ? Vôbec nie, len očakávané … ak teda nerátame veľmi naivných ľudí, ktorí na hru s amnestiami a v diaľke sa črtajúcou nádejou na postavenie V.Mečiara pred spravodlivosť – naleteli.

Druhá časť frašky bude nielen zábavnejšia, ale aj poriadne mastná. Presnejšie, bude mastný účet za frašku. Jednou vecou je vznesenie obvinenia (zavlečenie Kováča ml.), inou bude nielen dokázanie skutku, úmyslu, ale hlavne – objavenie legitímnej právnej cesty, ako celé konanie dať do súladu s platnými právnymi normami. Hlavne tými, čo boli platné v čase spáchania skutku … a potom vykľučkovať z problému, ktorý bude tvoriť niekoľko kameňov v ceste škrípajúceho voza spravodlivosti – počnúc amnestiami, ktoré parlament zrušil a končiac počítaním rôznych lehôt, vrátane tých – premlčacích.

Nerobte si ilúzie, konanie bude dlhé a s najväčšou pravdepodobnosťou, blížiacou sa istote – neúspešné.

Ó áno, amnestie boli zákonnou prekážkou, pre ktorú sa nedalo pokračovať v konaní. Vytvorili však túto zákonnú prekážku obvinení ? Odpoveď na túto otázku bude základom pre odpoveď na inú otázku, ktorej podstatu tvoria dve slová – premlčacie lehoty. Pokiaľ nebude na prvú otázku jasná odpoveď -áno-, tak bude skutok zavlečenia premlčaný. Ale neradujme sa predčasne – aj keď bude na prvú otázku kladná odpoveď, spravodlivosť nemá ani zďaleka vyhraté. Pretože obvinený má bez ohľadu na povahu spáchaného skutku aj práva, a jedným z nich je právo na spravodlivý súd v primeranom čase (ľudovo povedané). Je primeraným časovým intervalom uplynutie bezmála štvrťstoročia od spáchania skutku ? Nie, nie je. Nehovoriac o tom, že v súvislosti s trestnou činnosťou sa bude posudzovať aj život obvinených po spáchaní skutku, ktorý je im kladený za vinu. Ako žili, či sa dopustili inej trestnej činnosti, alebo sa na nej nejakým spôsobom podieľali …

Kto o niečom vie, nech sa prihlási u súdruha Žinčicu

Takže ? Nuž vážení, vaši volení zástupcovia vás bez ohľadu na politickú príslušnosť – s prepáčením o.rbali. Za vaše vlastné peniaze.

Aj keby sa podarilo vyšetrovateľom a prokuratúre previesť obvinenie vyššie spomínaným „mínovým políčkom“ bez úhony, a dostali by obvinených pred súd, vzniesli obžalobu a padol by odsudzujúci rozsudok, poslednou inštanciou v celej veci budú medzinárodné inštitúcie. A tie rozhodne nedajú za pravdu slovenskej justícii, pretože retroaktivita je neprípustná … nech si už slovenskí poslanci hovoria čokoľvek.

Záver ? Vaši volení zástupcovia vás opäť – podviedli … a budú podvádzať ďalej …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455049x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu