Založ si blog

Úbohosť „mienkotvorných“ škrabákov

Musím priznať, že dnešnú formu neotesanej propagandy by neprijali za svoju ani komunisti v 50.rokoch. Pretože z nej účelovosť doslova trčí a neobjektívnosť priam kričí …

Áno, som z generácie, ktorá ešte zažila „prerábanie“ ľavákov na pravákov, nakoniec to aj mňa postihlo. Áno, dodnes mám istú formu chaosu v používaní končatín, ale zvykom som si. Ale … každá doba má svoje negatíva, či absurdné riešenia.

Posledné roky sledujem, ako rastie strach politikov z nálad obyvateľstva, a to na správaní redaktorov mienkotvorných denníkov, ktorým by som v nejednom prípade nedal opisovať ani nápis „HARMASAN“, pretože by som sa právom obával, že ho skomolia. Som presvedčený, že ani tesne po prevrate v novembri 1989 sa nepísalo toľko o komunistickom režime, ako práve v posledných rokoch. Nečudo, zdroje financií vyschli, vyrovnaný štátny rozpočet bude výsledkom rušenia služieb pre obyvateľstvo a čoskoro sa dá očakávať nárast nespokojnosti obyvateľstva, ktorému nezabráni ani „úžasné“ zvýšenie minimálnej mzdy, či návrhy na povinný trinásty plat – čo je naozaj kolosálna sprostosť. A je úplne jedno, kto by ju navrhol.

A tak sa píše o nešvároch doby pred rokom 1989, aby sa odpútala pozornosť od neradostného vývoja. O pozitívach sa nepíše, zrejme je to zakázané … tak, ako bolo v danej dobe zakázané písať o pozitívach toho, čo bolo za železnou oponou. Socializmus je proste dobrý terčom, hlavne pre kariérnych hlupákov, ktorých činnosť pred vstupom do politiky bola známa – krachmi spoločností, kde mali svoju účasť, posedávaním v ústavoch na výskum vplyvu teplého vzduchu na pohodlie zosnulých, a iných „vedátorov alebo odborníkov“. Ich schopnosti naplno odráža stav štátu a verejných financií.

Je to naozaj zaujímavé, že dejinná pamäť vysokoškolských vzdelancov siaha až po obdobie 1948 – 1989. Možno preto nespomínajú genocídu, ktorej sa v mene svojej ideológie dopúšťala cirkev, keď ľudí okrádala, vydierala, prípadne posielala na trvalé stretnutie so Stvoriteľom. A niektoré veci sú dokonca čerstvého dáta, spomínam si, ako počas bohoslužby, konanej tesne po prevrate a pred prvými „slobodnými“ voľbami strašil kňaz ľudí v dedinke na južnom Slovensku, čo všetko bude, ak nebudú voliť – KDH.

Rovnakí vzdelanci zrejme trpia aj momentálnou neprítomnosťou, pretože obetiam sovietskej okupácie v auguste 1968 zvyknú venovať jeden-dva články mesačne, pod rôznymi zámienkami, ale obetiam americkej agresie voči Iraku, ktoré sa dnes rátajú na milióny, pozornosť venujú raz-dvakrát ročne, aj to len vo forme spomienky na S.Husajna, ktorý podľa mojich skromných znalostí určite nebol prezidentom USA.

Sprostý a predajný ako novinár …

Prepáčte, to nie je žart. Nedávno som počul tento výrok pri debate chlapov v montérkach, a naozaj by sme sa mali zamyslieť. Ak totiž predajný žurnalista pokojne vykrikuje o morálke politikov a pritom sám ani nepozná význam daného slova, niečo naozaj nie je v poriadku.

Kedy príde doba objektívneho zhodnotenia minulosti ? Kedy si konečne priznáme, že v nejednej oblasti sme na tom horšie, než pred rokom 1989 ? Kedy si konečne priznáme, že pri moci sa striedajú perspektívne kádre či potomkovia perspektívnych kádrov konzervatívnych komunistov, ktorí boli komunistami len preto, že sa to v danej dobe vyplatilo a dnes sú demokratmi z rovnakého dôvodu ?

Nepripadá vám čudné, že dnes o mafiách, morálke, zlodejoch v spoločnosti, klamároch, a iných asociáloch vykrikujú – kamaráti mafiánov, ich posteľné hráčky, niekdajší eštebáci a ich poskokovia, alebo ľudia, ktorí si už nepamätajú svoje politické presvedčenie ?

Úbohosť škrabákov ? Možno aj strach … strach z toho, čomu slúžia a obavy z toho, aký to bude mať koniec …

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26, aktualizované: 17:54

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Vladimir Putin

Na oslavy vylodenia spojencov do Normandie pozvali Rusko, nie však Putina

16.04.2024 17:06

Šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452430x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu