Založ si blog

Dnešné zdravotníctvo ? Jeden kolosálny podvod !

Posledný mesiac mi viac než jasne dokázal, že v slovenskom zdravotníctve ide o všetko možné, len nie ochranu zdravia a života pacienta. Vlastne – spomínaný cieľ je len na druhom mieste.

Zvolen – pacientka so zápalom, nutné ošetrenie stomatológom. Výsledok ? Normálny človek ostane zdesený. Zubné ambulancie vo Zvolene (vrátane NsP) – buď dovolenka, alebo odmietnutie z dôvodu preťaženosti. Rada ? Choďte na pohotovosť. Podotýkam, že sme boli vo Zvolene o siedmej ráno, a z oslovených ambulancií, ktorých počet prekročil desať-pätnásť (presne neviem, najprv sme ich obchádzali osobne, neskôr jednoducho na základe kontaktov z internetu obvolali) – nás neprijal nikto. Musel nasledovať návrat do Krupiny a so šťastím sme sa dostali k miestnemu zubárovi, ktorý vykonal základné ošetrenie, a následne nás poslal na dokončenie – do Zvolena. Napriek doporučeniu nás opäť odmietli dve ambulancie (dnes končíme a ideme na obed), našťastie tretia už neodmietla. Domov sme prišli o pol tretej poobede.

Alebo – rodinný príslušník s nepohyblivosťou prstov pravej ruky. Keďže sme sa vracali z cesty do Bratislavy, zastavili sme sa najprv v Leviciach – k nám nepatrí, zaznelo v troch ambulanciách. Však to nevyzerá vážne, choďte s ním k obvodnému lekárovi do Krupiny. Obvodného lekára v Krupine sme nestihli, ale keďže sa mi to akosi nepáčilo, pobrali sme sa na pohotovosť do Zvolena. Prečo do Zvolena, keď je pohotovosť aj v Krupine ? Pretože to funguje tak, že z pohotovosti v Krupine vás rovno pošlú do Zvolena. Výsledok ? „Nič vážne“ skončilo hospitalizáciou s podozrením na mozgovú príhodu.

A môžeme pokračovať …

Ak pacient nemá auto a potrebuje odborné vyšetrenie, obvykle je odkázaný na pomoc rodiny, priateľov alebo susedov. Prevoz sanitkou síce lekár ochotne nariadi, ale nie je ničím neobvyklým, že sa na prevoz čaká aj niekoľko hodín. V prípade ranného prevozu zase nasleduje nedobrovoľná exkurzia po zdravotníckych zariadeniach v okolí trasy, s vykladaním a nakladaním iných pacientov. Priam trápne vyznieva fakt, že podľa nemenovaného lekára sa realizujú odvozy pacientov do iného okresu (áno, nielen Zvolena), pričom 90% prípadov bolo možné kedysi riešiť v krupinskej nemocnici, prípadne neďalekej v Banskej Štiavnici – bolo, už nie je možné. Jedna bola oklieštená na minimum služieb, druhá rovno zrušená.

A tak sa stala zdravotná starostlivosť spoplatneným hororom pre pacientov. Nie je žiadnou výnimkou, že pacient má obvodného lekára v Krupine, jedného špecialistu vo Zvolene, druhého v Banskej Bystrici a tretieho – v Leviciach. Ak ste odkázaní na dlhodobú odbornú starostlivosť, doslova sa musíte doprosovať lekárom, aby vás prijali … pretože nestíhajú ošetriť pacientov.

Optimalizácia zdravotníctva ? Obyčajný podvod na pacientoch, nič viac a doslova zlatá baňa pre rôznych špekulantov a poisťovne.

Nie je mi jasné, ako môžu byť poisťovne v zisku, keď nemocnice sú dlhodobo stratové a je čoraz väčší nedostatok odborných lekárov, pričom v niektorých lokalitách nie sú nielen lekári, ale ani potrebné ambulancie. Kde vlastne končia peniaze poistencov, a ako je možné, že v tomto katastrofálnom stave zdravotníctva sa ešte nájdu „odborníci“, podľa ktorých sa stále v tomto sektore plytvá, a treba ešte služby pre pacienta „optimalizovať“ ?

Mesačne najazdím s rodinnými príslušníkmi po rôznych odborných vyšetreniach vyše štyristo kilometrov (minulý mesiac presne štyristoosem), ktoré nikto nepreplatí.

Slovenské zdravotníctvo je dokonalou ilustráciou, ako sa stal zo Slovenska raj zlodejov, podvodníkov a špekulantov.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458002x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu