Založ si blog

Kde je strach, tam nemôže byť charakter

A.Danko zahodil možnosť, ktorú mu správanie R.Fica ponúklo. Mohol zmeniť vývoj na Slovensku, ale nenašiel na to odvahu. Predsedníctvo SNS bolo len zástierkou na oznámenie skôr prijatého rozhodnutia.

Iste, ak by bol oznámil vystúpenie národniarov z koalície, mohlo by to nakoniec skončiť inak, než by si predstavoval. Ale na rozdiel od R.Fica mohol veľa získať, a veľmi málo stratiť. Realitou nasledujúcich dní a mesiacov bude oslabenie pozície SNS a uvidíme, kto z toho dokáže vyťažiť. Som však presvedčený, že na dlhší čas bude SNS po skončení pôsobenia tejto vlády v lepšom prípade opozičnou stranou, v tom horšom – mimoparlamentnou. A či už sa im to páči, alebo nie – zaslúžene.

Niekto dostal strach. V prvom rade zo straty pohodlnej pozície a príjmu. A samozrejme aj zo zodpovednosti za rozhodnutie, ktoré by mohlo byť prelomové a mohlo priniesť ukončenie dlhého obdobia vládnutia R.Fica, alebo koalícií pod jeho vedením. Strach má veľké oči, a jeho susedom nemôže byť charakter. Pretože zodpovedné rozhodovanie si často vyžaduje riešenia, ktoré môžu byť v rozpore so záujmami tých, čo rozhodujú, ale môžu byť v prospech spoločnosti. Avšak o záujem spoločnosti ide v súčasnej politike (až) na druhom mieste.

A tak bude súčasná koalícia zrejme labuťou piesňou pre B.Bugára a Most-Híd, ale s veľkou pravdepodobnosťou, rovnajúcou sa istote – začiatkom i koncom A.Danka vo „veľkej“ politike. Pretože pri pohľade na A.Danka počas krátkeho vystúpenia pred novinármi … by som neuveril ničomu, čo šéf národniarov vysloví.

V očakávaní na stanovisko národniarov zaniklo aj vyhlásenie predstaviteľov strany SMER-SD, že v blížiacich sa voľbách do vyšších územných celkov podporia na post predsedu banskobystrického kraja podnikateľa J.Luntera. Jeden by povedal – danajský dar, pretože politikov vládnej strany majú práve v tomto kraji plné zuby, hlavne preto, ako sa k nemu chovali počas funkčného obdobia M.Kotlebu, kedy trestali obyvateľov kraja za vlastnú neschopnosť … a bezcharakternosť. Byť na mieste J.Luntera, ponuku alebo oznámenie predstaviteľov SMER-u odmietnem. Pretože podávať si ruku so zablatenými znamená – sám sa zablatiť. Našťastie – na jeho mieste nie som.

Oveľa viac pozornosti vyvolal prieskum, ktorý naznačil rast podpory M.Kotlebu, dokonca na úroveň prevyšujúcu 14%. Možno by sa mali konečne zamyslieť nielen politické špičky, ale hlavne voliči – podporovať rôzne pseudostrany, papagájov a cirkusantov je nezmyselné, pretože to nevedie k ničomu dobrému. Len volič môže vyvinúť tlak na politikov, aby na rôzne funkcie pri riadení štátu či samosprávy nominovali odborníkov, ktorí sa danej problematike rozumejú a sú ochotní niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia. A len volič môže odstaviť „od koryta“ politikov a politické strany, ktorým nejde o nič iné, len naplnenie vlastných cieľov a vreciek. Súčasná garnitúra, bez ohľadu na aktuálne postavenie, nevie nič – len klamať, kradnúť a ohovárať. O naplnení sľubov, ktoré zložením poslaneckého sľubu dali členovia parlamentných strán – môže snívať len blázon.

Kto chce naozaj prosperujúce Slovensko (nie podľa rôznych falošných ukazovateľov, ale podľa spokojnosti a životnej úrovne obyvateľstva), musí hľadať cestu, ako zastaviť politický banditizmus a kolaborantstvo. Kto chce byť v jadre (pokryteckej) únie, nikto mu nebráni … môže ísť požiadať o obživu tých, čo mu to sľúbili.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452548x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu