Založ si blog

Ľudia vládu nezaujímajú, planéta je aj tak preľudnená . ..

Možno to nie je také zlé, však občan a jeho potreby sú (už ?) na druhom mieste, pričom na tom prvom – sú potreby politikov, ich politických strán a sponzorov, takže určite je šanca, že aj na potreby občana (možno niečo) ostane.

Ale bez servítky poviem, že optimalizovať nedostatok čohokoľvek môže len politicky dosadený amatér, alebo skôr niekto s vážnymi nedostatkami v oblasti intelektu, prípadne klamár a zlodej – ktorý nemôže priznať, že financie na naplnenie potrieb daňových poplatníkov sa rozutekali na všetky svetové strany, samozrejme s výnimkou tej, ktorá hostí – daňového poplatníka.
Zachytil som informáciu, že v rámci starostlivosti o dôchodcov a sociálne odkázaných chýba rezortu práce a sociálnych vecí minimálne šesťtisíc miest, keďže približne toľko nevybavených žiadostí sa eviduje na rôznych úradoch. Vyhlásiť, že v tejto situácii, keď nie je možné naplnenie potrieb oprávnených žiadateľov, sa financie zo štátneho rozpočtu vyčlenia len pre určitú skupinu zariadení, ktoré splnia kritériá, stanovené po politickej línii – je drzosť.

Živnostenský zákon, či iné právne normy, súvisiace s poskytovaním služieb v tejto oblasti majú byť nastavené tak, aby tieto služby mohli poskytovať len subjekty s primeraným vybavením a odborným zázemím. A kontrolu majú vykonávať poverené orgány na základe jasných a nespochybniteľných kritérií.

Vo vyššie uvedenom vidím úlohu jednotlivých ministerstiev – teda aktívny podiel na vypracovaní noriem, ktoré zaistia kvalitu služieb.
Ak však niekto nevie vypracovatť kvalitnú právnu normu, sotva bude vedieť vyhodnotiť, kto poskytuje kvalitu a kto naopak – nie. Nehovoriac o tom, že je úplne bežným javom obsadzovanie riadiacich pozícií ľuďmi bez primeranej praxe, či dokonca aj vzdelania – pretože najsilnejším kritériom je ich politická príslušnosť. A nespomínajúc fakt, že ešte sa nenašla vláda, ktorá by obsadila ministerstvá tak, aby v každom prípade rozhodovali objektívne a v súlade so zákonom. O čo teda ide ?
O naplnenie vreciek vyvolených subjektov a vlastníkov, nič viac. Však si môžeme spomenúť na „slávny“ tender vozidiel rýchlej zdravotnej a lekárskej služby, kde jedným z hlavných kritérií bol – päťválcový motor – akoby náhodou vyrábaný a montovaný jedinou automobilkou, s identickým obsahom a výkonom.
Môžeme spomenúť aj iné zázraky politicky riadenej ekonomiky, napríklad rôzne výberové konania, súvisiace s poskytovaním služieb v zdravotníctve, kde napríklad podľa stanoviska VšZP máme dostatok sanitných vozidiel v každej oblasti, akurát nikto kompetentný nevie vysvetliť, prečo sa úplne bežne čaká na príchod sanitky 45-70 minút, prečo čakajú pacienti aj vtedy, keď najbližšia sanitka stojí tristo – štyristo metrov vzdialená – na dvore nemocnice, prečo pacient, odkázaný na prevoz k lekárovi za účelom vyšetrenia, ktoré je naplánované na 9,00 hod.ráno, strávi prepravou celý deň a podobne … a v tejto situácii pokojne odmietajú poisťovne podpis zmlúv so súkromnými poskytovateľmi, pretože podľa nich je všetko v poriadku.

Prečo je to na Slovensku tak ? Najskôr preto, že neexistuje žiadna právna zodpovednosť za škody, spôsobené štátu a preto môžu štát riadiť darebáci, dosadení po politickej línii za svoje „nehynúce“ zásluhy o prospech strany a jej sponzorov.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433474x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu