Založ si blog

Bitka o prezidenta a iné fóry

Je nepochybné, že sa dnes v boji o moc využíva všetko, vrátane podpásových úderov. Dnešný stav nie je ničím, len nepodarenou kópiou americkej hry na poctivosť – pretože práve v USA sa počas rôznych kampaní doslova prehrabávajú odpadky, aby sa našla špina – na protivníka.

Musím súhlasiť s názorom generálneho prokurátora, že inštitút účinnej ľútosti by mal platiť len v prípade, ak sa vinník sám prizná. Pretože dnes sa dá uplatniť aj v situácii, keď už vinník nemá úniku a tak prejavenie „ľútosti“ nad vlastným konaním je už len aktom pokrytectva, slúžiacim na minimalizáciu „škôd“ – na majetku a slobode vinníka.

Nie je veľmi podstatné, aký je podiel A.Kisku na afére, spojenej s financovaním jeho predvolebnej kampane. Nech by bol akýkoľvek, vo svetle súčasnej platnej legislatívy nebude znamenať nič. Možno okrem poučenia voličov, že voliť proti niečomu nemusí byť práve najlepšia cesta, ako vyriešiť nejaký problém. Ak by to bolo v mojich silách, bol by som zvolil R.Fica za prezidenta už niekedy v roku 2006, a dnes by už naozaj – nebol v politike. Pretože nepísané pravidlá hovoria, že z funkcie prezidenta sa odchádza – do politického dôchodku.

Kto by bol dnes prezidentom ? Neviem … ale predstava, že by dnes nebol R.Fico premiérom, je naozaj príjemná … hoci pri pohľade na jeho konkurentov …

… možno by dnes pripomínalo Slovensko skôr Taliansko obdobia 1946-1993, kedy sa striedali vlády ako ponožky, a okrem každoročných volieb a zotrvania kresťanských demokratov pri moci nebolo isté – nič. Ak teda nerátame istú účasť mafie na talianskych vládach, pravidelné vraždenie oponentov či kritikov, a striedanie ročných období.

Vlastne sme na Slovensku ešte v celkom dobrej pozícii. Mafiáni sedia v base, alebo ležia na cintorínoch, oligarchovia financujú politické strany (hoci vo svete by ako „oligarchovia“ boli na smiech), raz za čas prežijeme kabaret sľubov v podobe volieb, kde-tu sa poskladáme na škody nadstraníckych podnikateľských subjektov (nie, nenariekajte, ak ste mohli tlieskať eurovalu, môžete aj Váhostavu) … proste máme život jedna balada, nie ?

Bol som ako doprovod v kostole …

A naozaj, hoci som bol len ako doprovod, celkom sa mi páčilo to „zátišie“, vytvorené atmosférou svätostánku, krásnymi dielami visiacimi na jeho stenách, doplnené káravým hlasom kňaza a prednými lavicami, preplnenými spoločenskou smotánkou, ktorej plebs (určite len neprávom a zo závisti) hovorí – privilegované svine. Tá závisť a neprajníctvo sú strašné, však oni nám nechcú zle, len mať pokojný život v dostatku … to len my, závistlivci a darebáci im nedoprajeme, nechceme pochopiť, že nie každý je pre poctivú prácu stvorený a sú medzi nami aj takí, ktorí nechcú nič zlé, len poctivo žiť – bez poctivej práce.

Otvoril som SME (keď už to mám zaplatené) a začal som sa rehotať … SaS žiada generálnu prokuratúru o preskúmanie činnosti SMER-u.

Iste, často ma napadne, že kde-čo by sa malo v našej politike a spoločnosti preskúmať, ale podobné návrhy z dielne ľudí, ktorý na mňa pôsobia rovnako úprimne a čisto, ako pohľad cez zablatené okuliare – to naozaj nestojí za viac, ako záchvat hurónskeho smiechu. Ba niekedy mi vŕta hlavou, či sa niekdajší Roháč netransformoval do súčasného denníka SME. Ale nie, pretože aj v redakcii Roháča mali kedysi zmysel pre realitu, a neskúšali baviť ľudí pohľadom na zúfalého samovraha, stojaceho pred obchodom a rátajúceho mince … nešťastného, že spoločnosti sa darí čoraz lepšie a on nemá ani na ten špagát a lístok na autobus do lesa.

Čím viac sa pozerám na našich pánov a moralistov, tým viac sa rehocem nad obhajcami voľby menšieho zla … pripadajú mi rovnako šialene, ako vysmiata obeť diktátora s odťatými končatinami pri slovách – nebojte, niekde vás určite zahrabeme … ale majú vlastne pravdu – najlepším liekom na starobu a všetky neduhy (vrátane hladu a biedy) je – smrť … len ostáva otázka – kto bude na vás robiť, krepáni ?

P.S. Celkom som zabudol, nechajte si svojho prezidenta, pre môj život je dôležitý asi tak, ako prázdny vodojem – na Sahare.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455967x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu