Založ si blog

Spojenými štátmi a Nemeckom otriasa moloch komunizmu . ..

Zdá sa, že v oboch krajinách sú pri moci komunisti. Nie, to rozhodne nie je žart. Ale práve za komunistického režimu bolo bežným zvykom, že vinu nedokazoval žalobca, ale obžalovaný musel dokázať svoju – nevinu. Ako sa ukazuje, nielen v USA či Nemecku sa na medzinárodnej úrovni stalo bežnou praxou, že obžalovaný dokazuje svoju nevinu, a ak ju nevie preukázať – čelí rôznym sankciám.

Podľa tvrdení predstaviteľov USA i Nemecka zasahovalo Rusko do priebehu volieb v oboch krajinách. Dôkazy ? Žiadne. Nespomínajúc skutočnosť, že obe krajiny sa v minulosti vôbec netajili svojím zasahovaním do vnútorných záležitostí Ruska, či už prostredníctvom mimovládnych organizácií, alebo podporou oponentov súčasnej ruskej vládnej moci. Takže … otázka znie jasne – sú pri moci v Nemecku a USA komunisti, keďže dokazovanie neviny bola ich zavedená prax ?

Minulosť nemeckej kancelárky A.Merkelovej je verejne známa, a rovnako je známe, že mala svojho času veľmi blízko k predstaviteľom východonemeckého komunistického režimu. V prípade amerického prezidenta D.Trumpa či jeho neúspešnej protivníčky H.Clinton je však niečo podobné vylúčené. A sotva sa dá tvrdiť, že sa z večera na ráno stali priaznivcami praktík režimu, ktorý pravidelne označujú ako zločinecký. Kde je teda pravda ? Hádam v starom a známom tvrdení – účel svätí prostriedky, peniaze nemajú meno a nesmrdia …

Otázkou však je, či naozaj ide o demokraciu, alebo skôr o skrytú diktatúru, využívajúcu metódy komunizmu …

Na to bude musieť nájsť odpoveď každý čitateľ na základe vlastnej úvahy. Je však isté, že niekdajší komunistický režim a súčasné politické praktiky majú veľa spoločného. Kedysi sa neuznávalo nič, čo nepochádzalo z krajiny svetlých zajtrajškov ZSSR, alebo jej spriaznených spojencov – dnes sa veci hodnotia podobne, čo povie alebo urobí niekto z našich partnerov a (zatiaľ) spojencov – je sväté. Ruský zradca je hrdina, zradca súčasných demokratov je darebák, hodný pobytu na šibenici (kedysi to bolo presne naopak). Podobne to platí v mnohých oblastiach – môžeme začať prezentovaním názorov na jednotlivé veľmoci a skončiť spomienkou, že skoro v každej oblasti to bolo presne to isté, len v opačnom garde. A pri zamyslení nad tým všetkým vás možno napadne neodbytná otázka – skončil vlastne komunizmus ?

Môj názor ? Oficiálne bol postavený mimo zákon, aby sa dali potichu využívať jeho osvedčené praktiky. A nedá mi, ale pri pohľade na správanie európskych i amerických politikov mám dojem, že sú väčšími komunistami, než kedy boli Ceausescu, Kádár, alebo Brežnev … však sa stačí pozrieť na americkú vízovú politiku – ak nespieva tvoja krajina našu pesničku, alebo nás dokonca kritizuje, prípadne tam vládne iný režim, než pre nás vhodný a prijateľný – seď doma a nelez sem, nechceme ťa … komunisti ako vyšití, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458064x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu