Založ si blog

Niet pochýb, že politika je špinavá, ale . ..

… napriek tomu na rozprávky neverím. Nech už tvrdí A.Kiska čokoľvek, neverím na náhody, rozdielne pohľady na účtovné postupy a iné tvrdenia. Prečo ?

Možno preto, že ak by padli podobné slová kdesi u začínajúceho podnikateľa, tak by sa dalo prižmúriť (nielen) jedno oko a povedať – začína, ešte v tom nevie chodiť, predpisy na Slovensku sú jeden prales navzájom si odporujúcich príkazov a postupov, či niečo iné. Avšak, čo z predošlých slov platí na podnikateľskú činnosť A.Kisku v čase, ktorého sa dotýkajú predmetné (mafiou vytiahnuté) kauzy ?

S úradmíkmi na rôznych inštitúciách sa stretávam dlhé roky. Ak čokoľvek opomeniem, obvykle v krátkom čase nasledujú listy, doslova lemované upozorneniami, čo sa asi stane, ak neurobím to, čo jeho “excelencia” úradník tvrdí či požaduje. Smutné je, že tieto listy po úradníkoch musím nielen čítať, ale ešte aj kontrolovať, pretože sa mi už neraz stalo, že úradník tvrdil to, čo nielen nemalo oporu v zákone, ale od hanby nad znením tvrdenia či požiadavky by sa prepadla aj … plesnivá palica, ak by mala jeho tvrdenie podporiť. Ináč, celkom bežný folklór, že na Slovensku úradníci nevedia, čo môžu – majú – či dokonca musia. Nehovoriac o tom, že pri akomkoľvek náznaku odporu sa okamžite urazia, na dokonca začnú vyhrážať – ak si dovolíte ich stanovisko spochybniť, alebo dokonca tvrdiť niečo iné.

Dá sa teda veriť, že sa dnes na A.Kisku účelovo vyťahujú rôzne kauzy ?

Nevolil som ho, nikdy by som ho nepodporil a nie som ani spokojný s tým, že vo voľbách uspel. Ale to je vecou môjho názoru, a čo sa týka zákonov a ich porušenia, na to máme inštitúcie. No nechce sa mi veriť, že žijeme v štáte “na objednávku”, a teda tak dokonale ovládanom oponentmi A.Kisku, čo dokážu či môžu všetko. Na niečo podobné jednoducho neverím.

V médiách sa objavilo, že predmetnými kauzami sa zaoberajú príslušné úrady v Prešove. Vo svetle tohoto faktu vyzerajú tvrdenia A.Kisku o účelovom “spiknutí” či mafiánskych praktikách trochu čudne, pretože práve prešovská “spravodlivosť” je známa svojou tvrdošijnosťou pri riešení rôznych prípadov, a nie je žiadnym tajomstvom, že slovenským mafiánom behal doslova mráz po chrbte, ak sa mali dostať do jej rúk. Práve prešovská justícia sa dokázala vysporiadať s prípadom Černák, čo vypovedá o mnohom. Tým skôr, že neďaleko Prešova je územie, kde si ešte aj dnes môžu doslova bahniť rôzne pochybné persóny, a to práve pre mnohé, naozaj čudesné rozhodnutia – Košice.

Kde je teda pravda ?

Na to by mali dať odpoveďou zodpovední. Ale súdiac podľa komentárov, ktoré zaznievajú z prezidentského paláca, nie je všetko tak, ako by malo byť. O mnohom svedčia aj výroky bývalého ministra spravodlivosti Harabina, ktorý si vôbec nedáva servítku pred ústa, a veľmi tvrdým spôsobom komentuje nielen udalosti okolo A.Kisku. Akosi mi tam chýba jasná reakcia dotknutých, ktorí o jeho výrokoch nepochybne vedia. A majú dostatok prostriedkov na to, aby vedeli chrániť svoje meno a česť. Ale zatiaľ konala v tomto smere jediná osoba, a A.Kiska to nebol. Prečo ?

Sme ľudia a robíme chyby … a nepochybujem, že každý deň nášho života urobíme niečo, čo sa nakoniec ukáže ako nesprávne. Avšak v kauze prezidenta mi chýba niečo, čo je pri odhalení chýb úplne bežné. Chýba mi tam úprimnosť … a naopak tam začína pribúdať príliš veľké množstvo umelých odpovedí, alebo dokonca predpovedí, čo sa bude asi diať …

…. a na náhody podobného druhu jednoducho neverím. Každý je nevinný, kým sa jeho vina nepreukáže. Ale stále mám pred očami vystúpenia, v ktorých bol vinník jasne daný – hoci vina preukázaná nebola. Stále mám pred očami vystúpenia, kde sa požadovala sebareflexia, hoci konanie nebolo uzatvorené a zodpovednosť nebola preukázaná. A množstvo týchto slov zaznelo aj od A.Kisku. A dnes mám pocit, že žiada to, čo predtým iným akosi priznať nevedel.

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463273x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu