Založ si blog

Kto najviac znevažuje prácu policajtov ? Darebáci s maslom za ušami . ..

Je zbytočné, aby sme sa bavili o lehotách na vyšetrovanie trestnej činnosti … alebo o tom, ako bojovať s korupciou na najvyšších miestach, pretože ten, kto je pri moci – má aj možnosti, aby moc využil.

Nech by padol akýkoľvek rozsudok v prípade nástenkového tendra, médiá bojujúce nielen proti R.Ficovi, ale vlastne proti každému, kto akosi nie je „média pozitív“, sa jednoducho nezmenia – nezavrieš, si zlý … zavrieš, aj tak si zlý. Zlý, pretože nie si náš (človek). Ak opozícia spomína tieto slová v súvislosti so súčasnou vládou, sama sa od nej v ničom nelíši. Za všetko stačí spomenúť darebácky postoj opozície v kauze Kiska.

Ale, vyššie uvedené všetci chápeme a vieme … a o tom som vlastne nechcel. Chcel som o niečom inom – o jednom darebákovi, ktorý dlhodobo deformuje verejnú mienku prekrúcaním faktov a ich osvetľovaním podľa vlastnej potreby, alebo skôr potreby svojich chlebodarcov. Škrabákovi, ktorý cynicky napíše – Janušek a Štefanov boli odsúdení, pretože sú politicky – bezvýznamní. Tento darebák, ktorý napísal uvedené slová, vedome a celkom cynicky zneuctil prácu policajtov. V čisto politickom záujme, čisto sebeckom záujme.

Prečo ?

  1. Politika, ktorý je pri moci, je prakticky nemožné stíhať a súdiť v ktorejkoľvek krajine. Kto má moc, má kontakty, má prístup k informáciam, a má možnosti, ako konanie spomaliť, alebo úplne zmariť …
  2. Ak bol do kauzy nástenkového tendra zapletený aj J.Slota, mali obvinení dostatok možností, aby sa k jeho úlohe v rámci celého skutku vyjadrili – ak to neurobili, buď v tom nebol zapletený, alebo sú ochotní niesť celú vinu na svojich pleciach – a potom je to ich vec.

Dlhodobo deformuje myslenie (nielen) slovenskej spoločnosti jeden nešvár – beztrestnosť novinárov. Beztrestnosť, keď šíria informácie, ktoré nevedia podložiť dôkazmi, ale sú len domnienkami … alebo priamo výmyslami. Pretože vyjadrenie názoru je jedna vec, otvorené klamstvo a ohováranie – niečo úplne iné.

Pozor, rozhodne sa nezastávam J.Slotu, to v žiadnom prípade. Som presvedčený, že sa nikdy nemal dostať na vrchol slovenskej politiky, ale dostal podporu voličov a musím to rešpektovať – či už sa mi to páči, alebo nie. Ale ako môžeme hovoriť o slušnej spoločnosti, keď tí, čo by mali jej slušnosť zaistiť – sú úplne rovnakí, ako nimi kritizovaní ? Ako môže vzniknúť slušná spoločnosť, keď policajt nemá pokoj na poctivé plnenie svojich povinností a neustále je pod tlakom darebákov z médií, o ktorých sa v nejednom prípade vôbec nedá pochybovať, že im ide o všetko možné, len nie o pravdu a slušnosť ?

Prestaňme sa opájať myšlienkou darebákov z médií, že ak je ministrom vnútra R.Kaliňák, všetci policajti sú neobjektívní, skorumpovaní a na povrázku. Medzi policajtami nie je o nič viac vagabundov, ako v bežnej populácii. Ale slušní policajti určite prevládajú. Pozrime sa však, kto hovorí o morálke medzi politikmi – kumpáni pochybných persón, nádejní spolupracovníci s extrémistami, či iné „morálne“ úkazy … policajt si v drvivej väčšine musí tvrdo vydrieť peniaze od daňového poplatníka – politikovi či novinárovi stačí tárať, rozprávať ľúbivé slová bez zodpovednosti … a má zarobené. Kto si teda zaslúži náš rešpekt a úctu ?

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421276x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu