Založ si blog

Reálne výsledky volieb do VÚC nepôsobia optimisticky . .. skôr varovne

Radujme sa, veseľme sa, h…. máme, podeľme sa … aj tak by sa dal hodnotiť celkový výsledok volieb. Ak sa pozrieme na čísla, nie je žiadny dôvod na radosť, skôr by sme sa mali naozaj hlboko zamyslieť.

Ako to teda ten Kotleba prehral voľby ? Nechajme hovoriť čísla …

  1. M.Kotleba s podporou jednej strany a trvale ostreľovaný všetkými mienkotvornými médiami získal – 47 502 hlasov. Úspešnejší protivník J.Lunter získal 99 169 hlasov, lenže na rozdiel od Kotlebu mal na svojej strane médiá, a ešte sa k tomu niektorí súperi vzdali svojej kandidatúry v jeho prospech, a získal aj priamu (verbálnu) podporu parlamentných politických strán.
  2. J.Droba získal 36 864 hlasov, lenže na tento výsledok potreboval podporu koalície siedmych politických strán – čo dáva dosť nelichotivý priemer 5 266 hlasov na jeden politický subjekt.
  3. J.Viskupič získal 48 584 hlasov, podporila ho koalícia šiestich strán, a teda získal od každej v priemere – 8 097 hlasov.
  4. J.Baška získal 62 807 hlasov, s podporou štyroch politických strán a skončil s priemerom – 15 701 hlasov.
  5. M.Belica získal 52 184 hlasov, s podporou troch politických strán, a skončil s priemerom – 17 394 hlasov.
  6. E.Jurinová získala 82 034 hlasov, s podporou piatich politických strán, a skončila s priemerom – 16 409 hlasov.
  7. M.Majerský získal 72 366 hlasov, s podporou štyroch politických strán, a skončil s priemerom – 18 091 hlasov.
  8. R.Trnka získal 59 599 hlasov, s podporou piatich politických strán, a skončil s priemerom – 11 920 hlasov.

Ešte si myslíte, že je nejaký dôvod na oslavu sobotňajších výsledkov ? Sotva, pretože výsledok M.Kotlebu jasne ukazuje, ako by všetko dopadlo, ak by musel „kopať“ každý sám za seba. Čisto teoreticky by zviedol tvrdý súboj s J.Lunterom, ktorý vsadil hlavne na svoju povesť, ale ostatní „úspešní“ kandidáti by boli v tomto súboji len trápnym komparzom.

Iste, základom každého kolektívneho úspechu je schopnosť podriadiť sa spoločnému cieľu, často na úkor vlastných ambícií. Avšak dosiahnuť upracované víťazstvo za cenu „cigánskej“ férovky nie je žiadnym dôvodom na oslavu. Je to skôr dôvod na zamyslenie, čo vlastne politické strany a ich zástupcovia ponúkajú, keď im verí tam málo voličov, a musia doslova zoškrabávať hlasy, aby dokázali poraziť – M.Kotlebu. Človeka, ktorý by za normálnych okolností publikoval svoje názory (možno) vo forme videa na niektorom portáli, napríklad Youtube, a neznamenal by nič. Stručne povedané, v sobotňajších voľbách sa naplno prejavila nedôvera voličov voči politikom, pričom v banskobystrickom kraji sa síce spojili proti pokračovaniu M.Kotlebu vo funkcii, ale to je tak asi všetko. Aká bude budúcnosť, to neviem – a J.Luntera hodnotiť nemienim – pred večerom. A ten príde o pár rokov.

Súčasný volebný systém, ako aj samospráva … sú doslova nezmyslami, ktoré slúžia kde-komu, len nie národu a štátu. Súhlasím s názorom, ktorý zaznel niekde inde – dnes môže kandidovať a uspieť ktokoľvek, ak má peniaze a podporu médií. A to rozhodne nie je v poriadku.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457348x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu