Založ si blog

Našťastie mám handier dosť . .. aj saponátu

Sotva je niekomu príjemné, keď po ňom hádžu špinu ľudia, evidovaní v archívoch ŠTB, alebo niekto, kto nie je schopný vyjadriť svoje postoje vlastnými slovami a musí (kradnúť) myšlienky iných. Našťastie mám doma dostatok čistých handier, a rovnako aj saponátu.

Celkom som sa zasmial, keď si niekto skúsil vyrovnávať účty s mojou osobou prostredníctvom blogu. Ešte viac ma pobavilo, že to skúša niekto, kto ani zamak netuší, čo všetko si pamätám z turbulentných 90.rokov, ako aj to – nechtiac máme množstvo spoločných známych, medzi ktorými by sa určite našli ľudia, ktorí ma nevedia vystáť, ba dokonca živočíšne neznášajú, ale na svojho „oponenta“ sa v tomto smere jednoducho – nechytám. Pretože niektorí ľudia sú populárni asi tak, ako soľ v zalievanej káve.

Nuž, život prináša rôzne zážitky, vrátane neveľmi príjemných. Dvoch najväčších kritikov poznám osobne, pričom oni tvrdia, že si ma nepamätajú. Niekedy býva výhodné stratiť pamäť, to je pravda. Jeden neustále vybľakuje v diskusiách dvadsať slov v rôznych variantoch, pričom neustále čosi melie o mafii … asi sa pozerá do zrkadla, pretože minulý rok do poslednej kvapky krvi vnucoval kandidáta s kamarátmi v mafiánskych zoznamoch, bagatelizoval jeho rôzne prešľapy a hádzal špinou po kritikoch. Niečo si však neuvedomil, vlastne ani nemohol – na niečo treba charakter, a pokiaľ ho niet, márna snaha.

Istý čas som pôsobil aj v školstve. Práve v rokoch, keď si rôzne „kreatúry“ navlečené v háve revolucionárov vybavovali účty s tými, ktorí im neprejavovali dostatok rešpektu. Niekto sa proste nemení a nechápe, že rešpekt iných je prirodzeným následkom jeho osobnosti, a pokiaľ nie je osobnosť – nebude ani rešpekt. A nepomôžu tomu ani naduté či svalnaté reči v štýle „stále som v kondícii a postavím sa komukoľvek“, pretože postaviť sa síce môže, ale či aj vstane – to je už vo hviezdach. Niečo o tom hovorí aj jedna z bájok Ezopa o dube a trstine … dub sa postavil víchrici, trstina sa sklonila. Kto prežil ? Ľudia, ktorí sa oháňali svalmi, mi boli vždy a všade na smiech. Na tom však nezáleží.

Svoj blog som nikdy nepokladal za nejaký zázrak a nikdy ani nebudem. Napíšem si, čo si myslím a neveľmi ma zaujíma, či sa to iným páči,alebo nie. Pokiaľ verbálne zaútočia, pokojne im to vrátim, hlavne takým, ktorí nikdy nepíšu k téme, ale vždy len provokujú. Aj preto občas pustím blog v podobe hŕstky slov, pretože sa okamžite prejavia a hlavne demonštrujú iným svoju skutočnú povahu a úmysly.

Špina, ktorá často po mne lieta, sa dá ľahko odstrániť – hoci aj handrou a saponátom. Ale (slovami klasika, ktorému nesiaham ani po päty) – „špinavec ostane špinavcom, aj keby sa drhol od rána do večera a počas celého života …“ … takže, asi na tom nebudem až tak zle … za viac prezývok, ktoré vznikli ako dôsledok provokácií „špinavcov“, sa nemusím hanbiť, keďže sú to len prezývky … oni sú na tom však oveľa horšie … nech sa im darí … hádam sa neutopia vo vlastnom bahne …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452600x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu