Založ si blog

Parlament, vláda či prezident ? Skôr hanba národa !

Nemôžem si pomôcť, ale asi aj vo verejnom dome sa správajú ľudia slušnejšie a na vyššej úrovni, než v slovenskom parlamente. Vlastne, súčasný stav je len potvrdením starej pravdy, že kde nie je prirodzená inteligencia, tam žiadne diplomy a tituly, či honosný majetok – nepomôžu.

A sotva môžeme očakávať, že sa to nejako v budúcnosti zmení k lepšiemu. Stručne povedané, dnešný parlament je dokonalou ilustráciou, kam vedie anarchia, založená na výrokovej imunite a rozhodnutiach bez zodpovednosti za následky. A platí to nielen pre parlament, ale aj vládu a prezidenta.

Nech sa pozeráme na veci akokoľvek, nech sme znechutení z toho, ako sa narába s verejnými financiami, realitou je, že dnes sa za kulisami politického kabaretu skrýva nemilosrdná pravda – kradnú, klamú a podvádzajú všetci, len každý iným spôsobom. Niekto svojimi rozhodnutiami a prideľovaním verejných či štátnych zákaziek svojim oligarchom, iný posedávaním v poslaneckej lavici, kde je užitočný asi tak, ako smerovky na rogale. A musím otvorene povedať, že by som dal zatvoriť všetky univerzity, ktoré potvrdili súčasným slovenským poslancom alebo členom ostatných štátnych inštitúcií (mám na mysli najvyššiu politiku) ich vzdelanie. Pretože ich „premianti“ nám robia len hanbu. Aká je asi úroveň týchto škôl ?

Ak sa vysokoškolsky vzdelanému poslancovi nedá vyjadriť k nejakej téme v priebehu dvadsiatich minút, niečo nie je v poriadku.

Pozrel som si viacero zasadnutí národnej rady. Či už sa to poslancom páči alebo nie, drvivá väčšina z nich nehovorila k nastolenej téme už po pár minútach, a skĺzla len do osobných útokov, či absurdných vyjadrení, vôbec nesúvisiacich s prejednávanými vecami. Svojím správaním nás títo ľudia okrádajú o peniaze, pretože plytvajú časom na nezmysly, pričom sa od práce nepretrhnú, však rokovania parlamentu sa konajú v priemere šesť-sedem dní v mesiaci. Chápem, príprava na rokovania je ťažká, najmä vtedy, ak sa poslanci pripravujú (svojho času) v Častej-Papierničke, neskôr v známych tatranských hoteloch najvyšších kategórií, či na priľahlom golfovom ihrisku, alebo „dôvtipne“ skrytí s milenkami v hoteloch či penziónoch niekde v Rakúsku. Ťažko sa môžeme diviť, že trvajú na zvýšení svojich nezaslúžených príjmov, keď majú také výdavky. Ale za výsledky práce by si skôr zaslúžili otročinu v kameňolome, s reťazami na členkoch a suchým chlebom raz denne … vodu môžu piť aj z mláky.

Ak sa už bavíme o pracovnej optike niektorých poslancov, dovolím si ešte jednu pripomienku – keď už idete na „pracovnú“ cestu, neberte tam známe bratislavské „rozťahovačky“, ktoré sa neskôr so svojimi zážitkami chvália aj v podnikoch tretej cenovej skupiny …

Slovensko parlament nepotrebuje … potrebujú ho len tí, ktorí sa nevedia uživiť poctivou prácou a sú odkázaní na príživníctvo na úkor daňového poplatníka. Mnohé veci fungujú oveľa lepšie v Somálsku, ktoré je prakticky bez centrálnej vlády, než na Slovensku, ktoré nejaký „systém“ rozhodovania má.

Mať neobmedzené prostriedky, asi by som vyhlásil súťaž Odfoť si svojho voleného zástupcu. Zrejme by sme sa nestačili diviť, kto a kde sa pohybuje vo svojej pracovnej dobe, čím sa naozaj zaoberá a ako slúži svojim voličom. Najzaujímavejšie by zrejme vyznela činnosť trojjediných funkcionárov, ktorých beriem ako čistých podvodníkov, nech si hovoria čokoľvek. Ich deň má rovnako dvadsaťštyri hodín ako deň bežného občana, a ten prispieva na každú funkciu a právom očakáva, že jej výkonu bude venovať poverená (zvolená) osoba aspoň obligátnych osem hodín denne, ako musí bežný občan – za neporovnateľne menšiu mzdu. A bežný občan na rozdiel od poslanca za výsledky svojej práce plne zodpovedá, hoci im často nezodpovedá práve mzda. U poslanca je to presne naopak.

Kto chce zmeniť Slovensko k lepšiemu, musí zabudnúť na „demokraciu“. Teda systém, v ktorom môže volený funkcionár urobiť čokoľvek bez rizika akýchkoľvek následkov za škody, ktoré napácha. Kto chce oponovať, nech si položí otázku, ako s ním naloží zamestnávateľ, ak mu spôsobí škodu alebo ho dokonca okradne.

Pretože MY sme ZAMESTNÁVATELIA POSLANCOV A VEREJNÝCH ČINITEĽOV !!! 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9453929x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu