Založ si blog

Policajt plní povinnosť – zle je, neplní – tiež je zle. Čo vlastne chcete ?

Skúste sa zamyslieť – čo by ste cítili, ak by bol policajtom váš príbuzný, a nejaký darebák by ho zmrzačil, alebo dokonca usmrtil pri plnení povinností len preto, že mu bránil v páchaní trestnej činnosti ?

Policajt slúži ochrane vášho zdravia, života i majetku. Medzi policajtmi je rovnaké percento nepoctivých ľudí, ako v celej populácii. Ale nepochybujem, že väčšina policajtov vstúpila do služby práve preto, aby pomáhali ľuďom.

Smrť človeka je tragédia, a bez ohľadu na to, aký človek zomrel. Ale … každý, kto neuposlúchne pokyn policajta a dokonca na neho zaútočí (pretože aj auto je zbraň), musí rátať aj s následkami. Policajt má úplne rovnaké právo, ako každý iný občan – na ochranu svojho zdravia a života. A má aj povinnosti. Jednou z nich je vykonať všetky potrebné opatrenia, aby zabránil v dokonaní protizákonného skutku, alebo mu predišiel. A rovnako je povinný zadržať páchateľa protizákonného konania, pričom môže pri výkone svojich povinností použiť všetky zákonom povolené prostriedky. A teda aj služobnú zbraň.

Policajt koná, aby chránil vaše záujmy a práva. Prečo teda útočíte skôr, než sa záležitosti objasnia ? Len preto, že nejaký primitív denne kdesi vybľakuje a przní každého, kto nekoná tak, ako si on predstavuje ? Len preto, že ktosi nepozná právny systém a vykrikuje, koho majú policajti zadržať, koho majú uväzniť a koho naopak – nemajú vôbec vidieť ? Čo vlastne chcete – má právny systém slúžiť všetkým občanom Slovenska, alebo politikom a ich cieľom ?

Každá streľba je tragédia. Každá obeť je tragédia. A každý, kto usmrtí človeka alebo ho zraní, bude do konca života niesť spomienku na túto situáciu, a bez ohľadu na fakt, že si konal povinnosť, bude do konca života premýšľať nad tým, ako mohol konať, aby nezomrel človek. Pretože aj páchateľ trestnej činnosti je človek, a pochybujem, že by  ktorýkoľvek policajt chodil do práce s myšlienkou, že kto sa mu nepodriadi – toho zastrelí. Alebo zraní, či zmrzačí.

Prestaňte hľadieť na veci a udalosti krvavými očami neúspešných krikľúňov, a skúste sa naozaj zamyslieť – ako by ste konali vy na mieste policajta, ak by ste boli v priamom ohrození života ? Koľkokrát by musel na vás páchateľ zaútočiť, aby ste uznali, že sa konečne môžete brániť ? Keď sa na vás niekto zaženie, aby vám dal facku, prirodzene zdvihnete ruku, alebo sa začnete brániť. Prečo právo na obranu upierate policajtovi, ktorého sa niekto pokúša autom – zabiť ? Vari má vo vašich očiach väčšiu cenu zločinec, ktorý môže raz ohroziť aj vás, než policajt, ktorý mu v jeho konaní bráni – a tým bráni aj vaše záujmy ?

V Piešťanoch zakázali pochod čertov na podnet petície. Prečo rovnakí ľudia, ktorým tak strašne vadí pochod masiek, dodnes neiniciovali petíciu proti každodennej záplave násilia, ktorá sa valí na všetkých vrátane mládeže z rôznych médií – novín či televízií ? Rastúce násilie a neúcta voči predstaviteľom zákona, sú práve následkom svinstva, ktoré sa denne a v rozpore so zákonom ponúka, aby si vysielatelia či vydavatelia – naplnili vlastné vrecká. Základom slušnej spoločnosti je prevencia – policajt rieši už len následky rôznych zlyhaní, a jeho priestor sa neraz počíta na sekundy, alebo minúty. Naopak – zločincov nám roky vychovávajú médiá propagáciou zločinu a utrpenia. A pokiaľ to nazastavíme – bude ešte horšie.

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421240x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu