Založ si blog

Čas na – rozpustenie parlamentu, a zmenu . ..

… volebného zákona, a všetko zakončené predčasnými voľbami. Z rokovaní parlamentu, vystúpení poslancov a členov vlády sa stal vulgárny kabaret, ktorý zneucťuje povesť Slovenska vo svete. Možno si niekto povie, že to nie je nič neobvyklé ani inde, ale nemusíme sa vo všetkom a všade po niekom – opičiť.

Premiér má síce pravdu, že čo je veľa, to je dosť. Ale mal by ísť príkladom vo využívaní legitímnych inštitúcií. Nemal by klesať na úroveň svojich oponentov a mal by rešpektovať, že občania si volia svojich zástupcov na riadenie štátu, a nie pre verejné vybavovanie vzájomných účtov. Či sa nám to páči, alebo nie – dnes nemáme v parlamente (a sotva sme niekedy mali) elitu národa, ale presne naopak – spodinu najhrubšieho zrna. Klamárov, chrapúňov, špekulantov, všeumelcov či posteľných hráčov – naozaj zmes rôzneho razenia, ale nič, čo by mohlo viesť k zlepšeniu života národa. Iste, dnešné elity pokladajú za národ – len sami seba. Ale to je ich problém.

Nerobím si ilúzie, že sa objaví nejaká zmysluplná výzva … alebo dokonca vyvodenie osobnej zodpovednosti za súčasnosť. Ale pokiaľ nedôjde k zmene volebného zákona, a neukončí sa vládnutie súčasnej „soldatesky“, na lepší život nemáme šancu. Dokonca – žiadnu.

A na záver – áno, pán premiér, naozaj ste vyhrali štyrikrát po sebe voľby a trikrát zostavili vládu. No pri pohľade na dnešok je to všetko možné, ale víťazstvo určite nie. A ak predsa – tak len Pyrrhovo. Niečo na štýl podnikania súčasných mienkotvorných médií, kde veria v platnosť rovnice – blbec plus pero sa rovná novinár. Realita však ukazuje, že výsledkom je len písaná blbosť z pera – blbca. Pri pohľade na súčasnú politickú scénu hovoriť o niečom inom ako víťazstve – môžu len ľudia, ktorí sú neschopní vyhrávať. Ale úspech to v žiadnom prípade nie je.

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

Jaroslav Haščák

Haščáka v kauze Gorila opäť obvinili

19.03.2024 09:36

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421193x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu