Založ si blog

Bájka o vyrovnanom rozpočte . . .

… alebo – súdružky a súdruhovia, peniaze sa získavajú prácou, a nie – šetrením. Základná poučka sedliaka znie, že môžete šetriť celý deň i noc,  ak nič nemáte, nič a nikdy nenájdete !

Nie, nemám ekonomickú univerzitu, len som urobil praktický pokus na základe vašich rečí, pretože matematiku som preliezal s odretými ušami, tak som chcel mať istotu, že sa nemýlim.

Vzal som prázdnu fusakľu, zavesil ju na kľučku v pondelok, samozrejme prázdnu. A pridal som k tomu aj šetrenie, však kým nie je nič vo fusakli, nemôžem predsa míňať, nie ? V utorok ráno pozerám – fusakľa prázdna, a teda ani jesť nemôžem. V stredu ráno pozerám – zase prázdna. Asi veľa míňam, napadlo ma. A tak som vypol kúrenie, a prestal používať vodu. Štvrtok – zase prázdna. Elektrina – vypol som aj tú, a s hrdým úsmevom išiel večer spať, však teraz to už určite vyjde. Nevyšlo, piatok ráno a fusakľa stále prázdna. Nič to, nádej umiera posledná a pre správny cieľ sa treba aj obetovať, vydržím do nedele, povedal som si.

V nedeľu ráno som sa horko-ťažko prebudil, vyhladovaný, smradľavý a s hrčou na hlave (to som išiel v noci a bez svetla na hajzeľ) išiel pozrieť fusakľu. A čo som objavil ?

Niekto by povedal, že hovno, ale nie je to pravda. Po týždni hladovania mi neostalo ani to. Týždeň som šetril ako divý, aby som nemal nič.

A výsledok môjho pokusu ? Kto tvrdí, že šetrenie je cesta k úspechu – klame. Čím viac šetríte, tým menej máte. Až vám nakoniec neostane – ani to hovno.

Vyhladovaný som vyšiel na ulicu a opodiaľ sused na mňa zakričal – nájdi si prácu a budeš mať aj na kúrenie, elektrinu a žrádlo. A tak som sa ja, zvrhlík veriaci politikom, podujal na pokračovanie v zvrhlosti – zarábaní peňazí – prácou.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461781x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu