Založ si blog

2, 5% ? Mlčte, zbaľte sa a odíďte . ..

Ak budem vychádzať z informácií, ktoré prešli médiami, tak sa včera na slovenských protestoch objavilo v uliciach 2,5% oprávnených voličov, ktorí sú nespokojní s tým, v akej situácii sa nachádza dnešná slovenská spoločnosť. Nemôžem to nazvať inak, než katastrofálny neúspech … po dvoch týždňoch nepretržitého vyvolávania nepokoja a nenávisti zo strany opozície, výdatne podporovanej médiami.

Ale na druhej strane si dovolím povedať, že konečne národ precitol, a nenechá so sebou manipulovať tak, ako tomu bolo v 90.rokoch. Medzi pobúrením nad zločinom, a podporou neúspešných darebákov je, vlastne – musí byť – rozdiel. A k tomu, do akého štádia dospela slovenská spoločnosť od roku 1990, sa nedá povedať nič iné, len odkázať všetkým poslancom a funkcionárom politických strán

Mlčte, zbaľte sa a odíďte … pretože včerajšok bol jasným hodnotením práce a poctivosti úmyslov vás všetkých … vypočuli vás, zhodnotili a neuspeli ste.

Sklamanie ? Áno, som sklamaný. Som sklamaný z toho, ako málo ľudí je ochotných prejaviť svoj názor. Som sklamaný z toho, čo som čítal a videl na sociálnych sieťach, pretože v prevažnej miere to nemalo nič spoločného s vyjadrením názoru. Som sklamaný z toho, že sa politickým špičkám naprieč politickým spektrom podarilo zneužiť tragédiu dvoch mladých ľudí na vybíjanie politického kapitálu. Kde ostala ľudskosť ?

Asi by sme ju márne hľadali v parlamente. Tam už dávno neplatia žiadne hodnoty, úplne bežné v slušnej spoločnosti. Tam sa už dávno ohýba právo len podľa toho, ako a komu vyhovuje. Tam už dávno nejde o prospech a blaho slovenského národa, ale to platí v politike bez ohľadu na krajinu a národ, pretože politika národ zaujíma len vtedy, keď potrebuje jeho hlas a peniaze.

Ak si prenesiem výsledok včerajších protestov do možných predčasných volieb, nečaká nás radostné obdobie …

2,5% nespokojných s dnešným Slovenskom, to je naozaj žalostne málo. Aj keď … môžeme to brať aj ako vyjadrenie dôvery tým, ktorí si urobili z brutálneho zločinu politickú agendu … tých, ktorí podobne neuvažovali v prípade iných zločinov, ktoré napríklad v minulom roku doslova šokovali slovenskú verejnosť. Môžeme to brať ako jasnú odpoveď mlčiacej väčšiny, ktorá sa nezúčastnila a len lakonicky odkázala – s nami v žiadnom prípade nerátajte.

Dopracovať sa po štvrťstoročí samostatnosti k tak hlbokej nedôvere … je naozaj alarmujúce. Ale nie prekvapujúce. Najmä nie vtedy, keď som si včera prečítal obsah jedného článku, kde sa objavila upravená agenda liberálov, pojednávajúca výhradne – o záujmoch podnikateľov. Objavila sa opäť stará pesnička o rovnej dani … a iné nezmysly. Nie, rozhodne ma nezaskočilo, že sa ten článok objavil práve včera, pretože pre politika je človek len nástroj, nič viac. Len to potvrdilo moje zhnusenie zo súčasného vývoja na Slovensku, a odpor voči všetkému, čo sa spája s politikou a politikmi.

Slušné Slovensko ? Dnes ilúzia, ale možno raz … keď si nebude môcť robiť politik, čo ho napadne – napríklad v pozícii europoslanca bezočivo kandidovať do NRSR, hoci vie, že mandáty nemôže vykonávať súčasne … keď nebude môcť poslanec beztrestne ohovárať a špiniť iných … keď sa nebude môcť politik držať ministerskej funkcie ako kliešť a dokáže prijať zodpovednosť za svoje chyby … keď nebudú sedieť v parlamente ľudia, ktorí majú morálny profil tak čistý, ako tridsať rokov nečistený komín … keď bude verejný funkcionár slúžiť občanovi a národu … potom možno začnem veriť v Slušné Slovensko …

A na záver … pokiaľ by došlo k predčasným voľbám, kto bude hlasovať za súčasnú parlamentnú garnitúru, slušného Slovenska sa ani omylom – nedočká ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454550x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu