Založ si blog

Vyhostia britských a amerických diplomatov z krajín EÚ ?

Podľa agentúry ČAP stojí za agresívnou politikou Turecka v posledných rokoch a postupným budovaním diktatúry v Ankare britská agentka Th:May, ktorá vystupuje na tureckej pôde pod menom Recep Tayyip Erdoğan. Zdroje tejto agentúry zároveň potvrdili, že S.Husajn skonal už v roku 1989, a v jeho úlohe vystupoval americký agent G.W.Bush, a neskôr pod maskou U. bin Ládina úspešne pôsobil jeho mladší kolega B.Obama, ktorý dokonca dostal za svoj prínos svetovému mieru Nobelovu cenu. Na základe týchto skutočností sa v Bruseli aktuálne rozhodujú, či vyhostia z členských krajín britských a amerických diplomatov, pretože vina oboch krajín na krvavých udalostiach, ktoré zmietajú svetom od začiatku 90.rokov je nepochybná.

Vraj mi preskočilo ? Kdeže … podobne postupujú európske „demokracie“ dnes. Dôjde k zločinu, vyberú si nepriateľa, dnes je ním Rusko a vinu zhodia na jeho plecia, pričom hrdo odkážu národom – pozrite, ako tvrdo zasahujeme proti narušovateľom mieru a pokoja vo svete. Netreba žiadne vyšetrovanie, žiadne súdy ani rozsudky – stačí prstom ukázať a povedať – to je vinník ! Áno, v poslednej dobe zažívame niečo podobné aj na Slovensku.

Na druhej strane musím priznať, že aj v týchto neľahkých časoch prevažujú ľudia, ktorí sa nenechajú kŕmiť toxickou slamou politických záujmov, a vytvárajú si vlastný názor, na základe faktov, alebo skúseností z vlastného života. V spojitosti so Slovenskom musím uznať, že verzia, prezentovaná J.Šátekom má hlavu i pätu, a hoci by som s niektorými tvrdeniami nesúhlasil, ako celok má logiku. Škoda, že podobným spôsobom nepracujú aj novinári, a naopak zvyšujú vášne na ulici publikovaním nezmyslov, či doslova produkciou nepriateľov ako na bežiacom páse – bez dôkazov.

Ale vráťme sa k téme – podľa Britov je nepochybné, že agresívna politika Ruska sa prejavila aj v útoku zo Salisbury. Na agresívnu politiku by mali byť Briti naozaj odborníci, však svojho času doslova terorizovali Indiu, absurdne zaútočili na Falklandy (pritom väčšina Britov by ich asi nenašla ani na mape), podieľali sa na svojvoľnom útoku proti Iraku na základe falošnej zámienky spoločne s USA … a tak by sme mohli spomínať.

Ktosi sa opýta, či nám hrozí ďalšia studená vojna. Môžem všetkých ubezpečiť, že v žiadnom prípade nám ďalšia studená vojna nehrozí. Ani nemôže, pretože sa v súčasnosti už odohráva. Strany konfliktu sú jasne dané, a príčiny tiež. A nie je žiadnou náhodou, že hlavnú úlohu v tomto konflikte zohráva Londýn, a nepriateľom je Moskva. Rovnako nie je náhodou, že Turecko ako člen NATO napriek svojej agresívnej politike voči Kurdom a susedným krajinám, nečelí žiadnym medzinárodným sankciám, ba dokonca sa ani nikto nesnaží zastaviť jeho aktivity prostredníctvom diplomacie. Možno si to nikto nevšimol, ale Turecko ako jedna z mála krajín môže dnes robiť prakticky čokoľvek, a všetko sa mu poľahky prepečie. A tak vznikla kuriózna situácia – na jednej strane chystá Ankara pomerne širokú spoluprácu s Moskvou, na strane druhej je spojencom v rámci NATO – a napriek tomu sa nemusí ničoho obávať, ba niekedy to vyzerá aj tak, že jej bez ohľadu na následky – prestrú červený koberec. Nie je to však nič udivujúce, ak by v dôsledku nezodpovednej politiky európskych krajín došlo ku konfliktu s Ruskom, turecká základňa NATO sa už dnes javí ako nenahraditeľná, alebo inak – strategicky dôležitá. A tak demokratické európske spoločenstvo privrie oči aj nad vraždením svojich kurdských spojencov, však krv netečie z vlastného, no nie ?

Nechávame sa v mene cudzích záujmov zaťahovať do konfliktu, ktorý môže skončiť rôznymi spôsobmi, ale určite neskončí dobre. Pretože v tomto prípade vôbec nejde o demokraciu, ľudské práva alebo spravodlivosť. Jedná sa čisto a bez akýchkoľvek pochybností o naplnenie ekonomických záujmov, pričom v súčasnosti sa javí práve Rusko ako osamelý ostrov, na ktorom sa špičkám EÚ nepochybne nedarí. A zatiaľ nezaberajú žiadne metódy, ani vydieranie prostredníctvom sankcií. Skôr naopak … začína sa ukazovať, že ruská ekonomika sa po počiatočných otrasoch, spôsobených úmyselným znižovaním cien ropy, a zavedením sankcií, začína spamätávať a vracia sa na pôvodné pozície. A keďže aj v „zjednotenej“ Európe platí porekadlo bližšia košeľa než kabát, nie je ničím udivujúcim minimálny efekt sankcií, ktoré sú len slušnejším označením demokratickej reality – vydierania Ruska a jeho trestania za to, že sa demokraticke Európe nechce nechať vykradnúť.

Smutné je, že k absurdnej politike Londýna sa pridali aj naši českí susedia, ale na druhej strane je to len dokonalá ilustrácia súčasnosti, odohrávajúcej sa za riekou Moravou. Nie je nič absurdnejšie, ako zostavovanie vlády A.Babišom, a obhajoba týchto postupov požehnaním v štýle – bude to skúšať dovtedy, kým národ nepochopí, že páni môžu naozaj všetko.

Neviem, ale páni v Londýne by si mali najprv odhádzať nánosy bahna pred vlastným prahom, ak chcú poukazovať na cudziu špinu. Možno, že nemajú na lopaty … pošleme im nejaké ? Alebo konečne otvoríme oči a priznáme – v akom spolku a s kým žijeme ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456781x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu