Založ si blog

Krajina utečencov

Jeden by neveril, ako funguje slovenský právny systém – nedávno som čítal, že zlodej poľnohospodárskych plodín bol vzatý do väzby pre obavu, že bude pokračovať v trestnej činnosti, alebo mariť konanie. Záverom redaktor podotkol, že za trestný čin, ktorého sa zlodej dopustil, musí hrozí „až“ trojročný trest. Naozaj nebezpečný zločinec, a určite nebezpečnejší, než sú rôzni mafiáni či vrahovia.

Neviem akosi pochopiť, ako môže niekto byť na slobode, ak je obžalovaným v kauze, kde môže byť odsúdený – na doživotie. Neviem si to predstaviť aj preto, že neraz sa objavilo v médiách tvrdenie v štýle – väzba bola nariadená vzhľadom na závažnosť trestnej činnosti a trest, ktorý (podozrivému, obvinenému či obžalovanému) hrozí. Niečo jednoducho nefunguje, ak je úplne bežným javom uvalenie väzby na paradajkárov, neplatičov výživného či aktérov rôznych drobných skutkov, a na druhej strane nám veselo behajú po slobode ľudia, ktorí by dostali za minulého režimu špagát a dnes – doživotie.

Nesúhlasím s absurdným tvrdením expremiéra (krásne to slovo „expremiér“) Fica, že na východe nič nie je. V prvom rade tam rastú krásne baby ako huby po daždi, a v druhom tam máme dva, naozaj unikátne súdy – jeden v Prešove, a druhý v Košiciach. Hoci v oboch prípadoch ide o súdne inštancie, nie sú si skoro v ničom podobné. Zlé jazyky hovoria, že zločinci dostávajú koprivku s triaškou už pri počutí slovného spojenia „prešovský (okresný alebo krajský) súd“, a naopak majú chuť doslova tancovať, ak spadnú do pôsobnosti košickej spravodlivosti. Prečo, to netuším. Som si však istý, že vzhľadom na počuté a medializované, M.Černák mal naozaj smolu, že skončil pred senátom prešovského súdu a neskončil v Košiciach. A slušní ľudia mali aspoň v jeho prípade – šťastie. Ak by totiž skončil v pôsobnosti Košičanov, súdiac podľa rôznych zverejnených rozhodnutí a postupov, možno by bol ešte dnes na slobode. Ktovie … niekto asi presne vedel, čo robí, keď kauzu „kráľa“ slovenského podsvetia strčil do Prešova.

Dnešnou optikou „stratených“ zločincov by si ten človek zaslúžil medailu, sochu a pomenovanie ulice

Slovensko mi pripadá ako krajina utečencov. Nevedno prečo, ale okolitý svet nám musí doslova závidieť, najmä však podsvetie v zahraničí, ako ľahko sa uteká pred našimi súdmi a spravodlivosťou. Niekedy mám podozrenie, či našich zločincov nečakajú nejakí sponzori na letisku s pripravenými letenkami a núdzovým meštekom dukátov, aby sme si užili aspoň trochu zábavy, keď nám už volení funkcionári neponúkajú nič viac, ako lož, intrigy, sprostotu a vulgárnosť …  iste, niektorí nosia možno v gatiach aj taxameter, súdiac podľa toho, kto všetko ich môže lacno pretiah …..

Otázkou však ostáva, komu vlastne slúži tento štát a kto ho riadi …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463394x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu