Založ si blog

Kedy bude život viac, ako peniaze ?

Udavač, vrieskal vodič kamióna na iného vodiča, ktorý po zhliadnutí niekoľkých manévrov “profesionála”, len zázrakom neukončených tragédiou, jednoducho zavolal políciu.

Skúsme si teda vybrať – nebyť udavačom a chodiť spomínať na hroby obetí “profesionálov” (alebo byť aj sám obeťou), alebo sa aktívne chrániť proti ľuďom, ktorí neberú ohľad na nikoho a nič. Ide predsa o zdravie a životy ľudí, alebo ich majetok. Čo je teda dôležitejšie ?

Obyvatelia obcí na juhozápade stredného Slovenska by vám vedeli rozprávať. Napriek zvýšenej snahe policajtov svištia dňom i nocou kamióny obcami, rýchlosťou vysoko prevyšujúcou povolené limity. Nie je žiadnou výnimkou terorizovanie slušných vodičov, ktorí dodržiavajú predpisy a správajú sa zodpovedne, vodičmi kamiónov, ktorí na nich blikajú, trúbia, idú tesne za nimi, či ich predbiehajú v nebezpečných miestach, cez plné čiary a ohrozujú tak všetkých účastníkov. Nemajú ani kúska úcty voči ostatným. Čo s nimi ?

Áno, chce to zmenu zákona. Chce to tvrdé postihy porušovateľom predpisov, zmenu právnej kvalifikácie z priestupkov na trestné činy, dlhoročné zákazy činnosti a áno – aj zabavenie majetku, teda áut.

Netajím sa, bol som proti zavedeniu päťdesiatky v obciach, ale asi nastal čas, aby došlo k ďalším obmedzeniam v prospech ochrany zdravia a životov ľudí. Zaviesť pre kamióny maximálnu tridsiatku v obciach, a akékoľvek prekročenie rýchlosti riešiť – odňatím vodičského preukazu. Kto nerozumie slušnému slovu, koho netrápia osudy iných, nezaslúži si žiadne ohľady.

Skúste sa zamyslieť. Gauneri za volantom ohrozujú aj vašich najbližších – partnerov, deti, rodičov, priateľov … nezaslúžia si vaši najbližší viac bezpečia a istoty ? Nezaslúžite si to aj vy ? Kto zažil návštevu s oznámením, že niekto už domov nepríde, vie veľmi presne, o čom hovorím.

Zastavením gaunera za volantom, teda oznámením jeho správania policajtom, sa nestávate udavačmi, ale skôr – záchrancami. Možno niekomu a niekde zachránite majetok, zdravie alebo dokonca život. Možno ho v tej chvíli zachránite práve svojmu blízkemu.

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463271x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu