Založ si blog

Jazda na slonovi liberálom nejde . ..

… vždy to skončí rinčaním porcelánu a prekvapenými pohľadmi. Možno by mali liberáli zmeniť pohoniča, pretože čoraz viac robia z vlastnej politiky – frašku.

Ale v detstve nás učili, že proti vetru sa má ísť opatrne a rozumne. V prípade liberálov sa však tieto múdrosti minuli účinkom, pretože mi pripadajú ako chlap, ktorý kydá vidlami hnoj proti hurikánu a diví sa, že ho má plné oči. Jeden vyhlási – vy ste darebáci, a druhý hneď zakričí – zajtra pôjdeme na kávu a dohodneme sa, čo a ako bude. Akási zvláštna forma politickej schizofrénie v mene čudnej myšlienky – s darebákmi netancujeme, ale s vami nejakú zábavu skúsime.

Nie, rozhodne to nie je čudné, ak si spomenieme, ako tesne po voľbách 2016 mával R.Sulík v diskusii rukou nad nejakými starými fotografiami, kde už vtedy musel vedieť, že nejde len o fotografie.

Sotva si viem predstaviť, ako by vládol a riadil Slovensko, keď evidentne nevie riadiť ani vlastnú stranu. Však sa nevedia zhodnúť ani v tom, čo hovoria. A hlavne – o kom a ako hovoria. Pritom spomienka na to, ako doplatili na intrigy pred voľbami 2016, respektíve pred prezidentskými voľbami, by mala byť dostatočným varovaním. Alebo už zabudli, ako sa im vrátil bumerang podrazov na R.Procházku, či neskôr na MOST-Híd B.Bugára ? Skončilo to nakoniec vystrčeným prostredníkom v priamom prenose, kde zradení a podrazení partneri dali jasne najavo – ako vy, tak aj my.

Iste, ak sa pozrieme na rôzne súvisiace udalosti, kampaň proti Procházkovi v podobe rôznych zlomyseľností sa dala pochopiť. Dlho sa totiž javilo, že v súboji s R.Ficom je Procházka jednoznačne schopnejším vodcom opozície, než R.Sulík.

A naplno sa to potvrdilo aj po krachu nádejí na zloženie vlády po voľbách 2016, kde nielen liberáli spočítali Procházkovi vlastnú vierolomnosť, aby ukázali – ak nedostaneme my, nedostaneš ani ty. Asi im nechutil guláš, ktorý si sami navarili.

A správanie liberálov dnes, ich protichodné výroky … ukázalo sa opäť, že nemajú stratégiu volebného víťazstva, ktoré by bolo najjednoduchšou cestou k zmene pomerov, a dokonca sú medzi nimi aj takí, čo v úspech vôbec neveria a vopred hľadajú záložné cestičky, ako dôjdu k cieľu – moci. A tak opäť oprašujú starú myšlienku, ktorá ich už raz dobehla – s darebákmi nie, ale malými snáď … naozaj stará pesnička, ale hlasy voličov im nepridá.

A tak bezplatná rada na záver – ak chcete úspech, vymeňte najprv neschopných ľudí, ľudí so smútkom za nechtami, urobte si jasný a prehľadný plán, a hlavne – vymeňte predsedu a podpredsedov. Čo nedokázali od roku 2010, a mali na to osem rokov, nedokážu nikdy. Pretože posun o 4-6% v prieskumoch, a to po takej mohutnej kampani, aká prišla po vzniku aktuálnej koalície – je neúspech a zlyhanie. Je to odkaz voličov, ktorí prestávajú veriť Ficovi a SMER-u, ale vám veriť – ani nezačali. A zrejme to nemienia ani skúsiť – hľadajte dôvody, prečo. Nebude to ťažké – máte ich priamo pod nosom.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457609x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu