Založ si blog

Chcete zástupcov, alebo mediálnych gašparkov ?

Čo povie poslanec pred kamerami a mikrofónmi médií, nie je vôbec podstatné. Podstatné je len to, čo naozaj urobí pre prospech štátu a národa …

Kto sa chce zviditeľňovať vo svetle kamier, môže ísť do divadla, alebo cirkusu. Tam sa môže každý slobodne rozhodnúť, či je alebo nie je ochotný platiť za podradný výkon, ktorý sa nijakým spôsobom nedotkne kvality jeho života.

Pre riešenie reálnych problémov je vypracovaná legislatíva a sú stanovené právne postupy, ako riešiť situácie, ktoré vyvolávajú dojem, že došlo k porušeniu zákona. Žiadny predpis ani norma nestanovujú, že oprávneným orgánom na riešenie týchto problémov sú médiá, akéhokoľvek druhu.

Každého, kto vybehne pred kamery a mikrofóny, aby sa tam pretŕčal so svojimi “objavmi”, pričom nepoužíva zákonné postupy, pokladám za rovnakého darebáka, ako sú tí, ktorí porušujú zákony.

Iste, chápem obavy mediálnych bardov. Je veľký rozdiel, ak rečnia pred kamerami a mikrofónmi, alebo majú vypovedať pred oprávnenými orgánmi. V tom druhom prípade je jasne zakotvená zodpovednosť za to, čomu sa hovorí krivé obvinenie a oni by väčšinu svojich tvrdení sotva vedeli dokázať. Ale v prípade vystúpenia na “voľnom pľaci” sa stále môžu opierať o výrokovú imunitu, aj keď len v podobe chatrnej barličky.

Keď však ide do tuhého, obvykle ostane ticho – niekedy sa vyhovoria na nevhodný žart kamarátov, inokedy zbabelo skrútia chvost a vyštekávajú čosi o svojich ústavných právach (však kamoš sa utopí aj svojpomocne, nie), alebo len hodia špinu a ostanú čušať, však viac netreba … či pod vymyslenými zámienkami si neplnia svoje povinnosti, lebo majú plné gate z toho, čo – kde – a o kom povedali.

Myslíte, že je správne, aby ste týmto ľuďom dávali moc a živili ich svojimi daňami ? V čom je rozdiel medzi nimi a tými, ktorých kritizujú ? V ničom – sú úplne rovnakí …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461690x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu