Založ si blog

Až opadne dubové lístie . ..

Celkom má pobavila správička, že opozícia túži po predčasných voľbách v septembri 2018. Vlastne len potvrdila, že ani jarné “rošambo” klamstiev, krivých obvinení, a poloprávd – nepomohlo.

A skutočnosť bude asi iná, ako prezentujú bombasticky uvádzané prieskumy verejnej mienky. A hoci nepochybujem o postupnom páde SMER-u a jeho odchode na politický cintorín, zúfalá snaha opozície vyvoláva dojem, že pri spomínanom odchode budú mať R.Fico a spol. pomerne veľa spolupútnikov.

Napriek môjmu očakávaniu nestúpa výrazne ani podpora mimoparlamentných strán, čo akosi vyvoláva otázku – aké šidlo sa vo vreci skrýva ? KDH a SMK stúpli sotva na dostrel dverí NR SR, SNS, OĽANO či ĽSNS sa motkajú na svojej bežnej úrovni (+-1%), SaS mierne stúpla … ale stále je to málo. Čo nás teda čaká ?

Možno veľké prekvapenie. Možno sa pretlačia do popredia tí, ktorí sa dnes pohybujú na úrovni štatistickej chyby.

A tu niekde sú korene snahy opozície … ukazuje sa, že ľudia majú síce dosť – ale všetkých, nielen R.Fica a spol. Čo samozrejme môže zamiešať karty veľmi nepriaznivým spôsobom pre opozíciu.

Každý politik, každá strana majú svoje záväzky voči tým, ktorí ich finančne podporujú. Čo však môže cítiť sponzor, ak financuje stranu, ktorá je osem rokov mimo reálnej moci ? Alebo aj viac … možno si povie, že je čas vymeniť koňa. Príliš pomalého, príliš neschopnèho a príliš – nepopulárneho. Aký by bol osud neúspešných politikov, ktorí si zvykli na pohodlie funkcií a ľahký, bezprácny príjem ? Súdiac podľa väčšiny ich predchodcov – nevábny. Nehovoriac o tom, ak by došlo k razantnej spoločenskej zmene, pričom by sa udiala bez ich prítomnosti, stali by sa pre budúcnosť úplne bezcennými.

Čo myslíte ? Vyzerá to tak, že Sulík, Matovič a spol., sa v prípade neschválenia predčasných volieb dostanú k moci – až opadne dubové lístie … a dub ostane bez listov …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456819x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu