Založ si blog

Kľúčový štváč alebo táraniny P. Schutza

Vždy si spomeniem na zmenu majetkových pomerov v denníku SME, keď aj P.Schutz stál na strane tých, ktorí chceli odísť (a nakoniec aj odišli) … a čoraz viac chápem, prečo ostal, alebo skôr – musel ostať. Realita je silnejšia, než svalnaté reči …

A tak ho opravím – USA s Trumpom a predtým Obamom, alebo Bushom nie sú kľúčovým hráčom svetovej politiky, ale naopak – kľúčovým štváčom, vyvolávajúcim nepokoj vo svete.

Konšpirácie o páde WTC sú nereálne len pre tých, ktorí (účelovo) zabudli na Gliwice. Ostatní vedia, že pre veľmoci neznamená život jedného alebo troch tisícok – absolútne nič. Ak tomu niekto nerozumie, alebo nechce rozumieť (prípadne nemôže, lebo musí spievať podľa tých, čo platia treťotriedne žrádlo), mal by sa oboznámiť so závermi medzinárodného súdu v Kuala Lumpure, ktorý sa jasne vyjadril v otázke americkej agresie proti Iraku.

Antifico … k smiechu, ak podozrenia na expremiéra vyťahuje človek, ktorý sám čelí vážnym podozreniam, ba dokonca v jednom prípade musela spriaznená firma siahnuť po účinnej ľútosti za rozhodnutia v dobe, keď bol jej konateľom. Mimochodom, uplatnenie účinnej ľútosti je založené na predošlom priznaní viny v plnom rozsahu.

Súhlasím, štát zlyháva. Dôkazom je aj žalostná úroveň slovenskej žurnalistiky, ktorá už dávno prerazila morálne dno, na ktoré boli schopní padnúť propagandisti hesla “So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak”. Asi aj preto začína u mnohých začínajú životopisy rokom 1990, hoci nejeden z nich mal už dávno (aj) štyridsiatku na krku.

Však skúste v ich článkoch nahradiť slová – USA (ZSSR), EÚ (RVHP), NATO (VZ) … a budete mať dokonalý obraz minulosti. Nejaký škrabanec na plátne sa však nájde – v minulosti by sa nikto neodvážil na to, čo dnes robia bardi demokracie.

Pohľad na úroveň dnešných médií vypovedá o mnohom … nemôžeme sa jej diviť, pretože skutoční profesionáli, pre ktorých je žurnalistika poslaním, nepošpinia svoje meno a profesionálnu česť falošným spevom pesničky, ktorej slová sa halia do plášťa klamu, bolesti, utrpenia a chamtivosti …

Časy sa menia, miesto cholery a monarchií nastupujú demokratické republiky, ale stále sú ešte ľudia, ktorí si musia zarábať na živobytie z výkalov iných …” (Egon Erwin Kisch)

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454699x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu