Založ si blog

Slovenské kráľovstvo zlodejov

Nikto nespochybňuje, že menová reforma v roku 1953 poškodila národ v bývalom Československu. Sotva sa však mohla a môže porovnávať s následkami politickej vlastizrady z roku 2004 a ekonomickej po roku 2009.
Zlodej ukradol, politik predal. Zlodeja si nikto nevolí, ale politika áno. Smutné je, ak ten druhý je voleným funkcionárom, avšak povahou – zlodejom. Zlodejom toho, čo mal spravovať po tých, ktorí vybudovali.
Máme najrôznejšie formy zlodejov. Už klasickou a tolerovanou formou zlodeja je človiečik, ktorý zbiera funkcie ako na bežiacom páse, a tvrdí, že hoci má deň len dvadsaťštyri hodín, on nemá problém s plnením povinností na miestach, ktoré sú od seba vzdialené stovky kilometrov. A ešte drzo žiada potlesk verejnosti za to, že rozdal na charitu to, o čo verejnosť predtým – okradol.
Vyššou formou je zlodej-charakter. Slušne uzná, že má veci z lupu, ale úctivo žiada o rozhodnutie oficiálnych orgánov o povinnosti vrátenia ukradnutého. Možno nevie čítať … alebo nerozumie písanému textu, keď žiada o prikázanie povinnosti, vyplývajúcej zo zákona ? Nevedno …
Špeciálnou formou je na Slovensku – nájomný zlodej. Kradne pre iných … odprace miliardu, a sám má len skromnú chatrč s bazénom. Pre istotu obkolesenú vysokým múrom, aby nikto nevidel, v akých zúfalých pomeroch musí žiť. Viete, koľko euráčov treba na čistenie bazéna, alebo leštenie mercedesov či bavorákov ?
Buďte radi, že také starosti nemáte. Niečo iné je slovenský unikát – zlodej … intelektuál. Ten vás najprv okradne a potom si schváli odmenu za to, ako dobre urobil. A nakoniec ešte prefíkane žiada, aby ste mu verili, pretože možno aj kradne, ale menej ako tí ostatní. Skvelé, nie ?
Veru, máme na Slovensku rôzne odrody zlodejov. Niektorí kradnú peniaze, iní myšlienky. A to pobúrenie, keď na ich zlodejinu upozorníte … aj filmové hviezdy blednú závisťou pri pohľade na ich výkony. Niektorí sa sťažujú na drzosť oponentov, vyvracajúcich ich klamstvá, iní dokonca podávajú súdne žaloby, aby ochránili svoju povesť čestného občana, ktorý má len omylom ruky strčené do vreciek iných.
A tie slovenské právne kuriozity … chcelo by to múzeum …
Nedávno prebehla médiami správa, že pestovateľ trávy v črepníku dostal za svoje zásluhy o zadymený pohľad na svet odmenu – šesť rokov na účet štátu, vrátane ochranky. Koľko by mal asi dostať niekto, kto verejne vykrikuje – voľte toho Fera, ten bude kradnúť menej, ako Jano … alebo bude menej klamať.
A nakoniec ? Súdiac podľa vývoja na Slovensku sa budú kontrolovať aj rodné listy, pretože niektorí “občania” sú schopní kradnúť aj – na matrike. Už im nestačia vily a bazény z nakradnutého, či kúpené akademické tituly alebo záplavy verejných funkcií, už závidia občanovi aj to jediné, čo dostane pri narodení bezplatne – poctivé meno.
Možno preto, že z ich vlastných menoviek kvapká bolesť a sklamanie tých, ktorých okradli … niektorí skúšajú meniť kabáty a menovky, ale márna sláva … lajno smrdí v každom obale, aj tom najkrajšom. Aj keď niektorí veria, že stískajú v hrsti – smotanu.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9431876x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu