Založ si blog

Pochybnosti o (úspešnom) vŕzgajúcom stroji

Ak niekto túži pripomenúť nedostatok toaletného papiera, mandarínok, banánov, kontroly na hraniciach či devízové prísľuby … nemusí plytvať časom. Po bezmála troch desaťročiach je zbytočné mudrovať, prečo nebolo …

Nakoniec, aj tak sú to len taľafatky. V prípade vyššie spomenutých vecí zamrzelo, ale dalo sa prežiť aj bez toho. Napokon … vlastného ovocia sme mali viac než dosť, nie ? Ale …

Najbližšia poliklinika bola dve zastávky autobusu … dnes bezmála tridsať kilometrov. Nemocnica na dohodenie kameňom, sotva tristo metrov. Dnes … ako poliklinika. Vlak … desať minút chôdze … dnes nechodí. Do práce mali mnohí päť-desať minút … dnes mnohí dlhé hodiny a končia na týždňovkách.

Neboli sme okres a okres sídlil o tridsať kilometrov ďalej. Dnes sme okres a vybavujeme … tam, kde aj predtým. O tridsať kilometrov ďalej. Doma máme EČV a občianske … ale mali sme vlastné mlieko, maslo, zemiaky alebo čierny chlieb bol naozaj čierny, nielen zafarbený. Dnes máme … no nič, čo by bolo naše a vlastné. Aj ten chlieb … škoda reči.

Nerozoberajme ďalej. Však máme otvorené hranice, nie ? Taký dôchodca, čakajúci štyri-päť hodín pred nemocnicou na sanitku, tým musí byť doslova nadšený, nie ? 

Pokrok vidieť … už nekonečnè rady pred obchodmi, teraz sa presunuli tam, kde nebijú do očí – k lekárom. Ale mandarínok či banánov je dosť, tak prečo sa trápiť, nie ? Obchody máme preplnené značkovou elektronikou, niektorá dokonca prežije o pár rokov záruku. A tie obchody, priam pretekajúce oblečením, nájde sa dokonca aj také, čo prežije sezónu a nezanechá po sebe vyrážky alebo plesne na nohách.

Ale treba objektívne priznať, že dnes už naši dôchodcovia nemusia závidieť svojim zahraničným rovesníkom, konečne aj oni majú na cestovanie. Vstanú napríklad o štvrtej ráno, aby boli o pol šiestej v čakárni u lekára a šťastne zvierali v dlaniach číselko, znamenajúce ich poradie, a mohli tak s nadšením privítať oznámenie, kde a kedy sa musia dostaviť na súvisiace vyšetrenia. Turistika ako vyšitá … však niektorí absolvujú aj dvesto kilometrov. Síce nie jarných, ale na tom nejako nezáleží.

Niet nad zodpovedné hospodárenie. Akurát niektorým asociálom občas vŕta v hlave, ako to tí komunisti robili, že mali napríklad lekára, školu, škôlku či nemocnicu na každom kroku, a napriek tomu hospodárili vyrovnane – hoci nezodpovedne. A zodpovedne hospodáriaci nemajú nič, mnohé rušia a rozpredávajú, pričom sa tešia ako malé deti, budú mať vyrovnaný rozpočet a konečne pokojne zaspávať – na dlážke v prázdnom byte … nejaké bosoráctvo, nie?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432939x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu