Založ si blog

Pozor ! Hydina na ceste . . . .

Naozaj by sme potrebovali novú značku na cestách. Asi najviac by bola potrebná v okolí prechodov pre chodcov, ale našli by sa aj iné vhodné miesta. Napríklad komunikácie 2. a 3.triedy medzi malými obcami.

Jedno nedomyslené a hlúpe pravidlo v cestnej premávke hovorí, že vodič motorového vozidla má predvídať. Na základe uvedeného pravidla už nejeden stratil vodičské oprávnenie, niektorí skončili aj pred súdmi a určite sa nájdu aj takí, čo skončili vo väzení. Škoda však, že sa nevedie štatistika stretov vodičov s hydinou na cestách. Dvojnohou hydinou … kohútmi a sliepkami v ľudskej koži, ktorým je všade a všetko jedno.

Ale poďme pekne od začiatku. Levice, niečo po ôsmej hodine rannej – prechod pre chodcov. Pomerne hustá premávka, húkajúca sanitka musí prudko brzdiť, pretože jej do cesty vošla na prechode cyklistická hydina, so slúchadlami v ušiach a jedným exotom, ktorý dokonca počas jazdy telefonuje. Sanitka ? A čo má byť, však sú na prechode a majú predsa prednosť, nie ? Čo tam po tom, že mali zosadnúť zo svojho tátoša a mali rešpektovať sanitku … však oni v tej sanitke nie sú …

Špeciálna kategória – hydina za volantom.

Tesco v Krupine. Spoločné parkovisko s okresným úradom je plné. Kohút na mercedese sa rozhliadne a potom drzo zaparkuje na zebre vedľa prístrešku s vozíkmi. Sotva vystúpi, prichádza sliepočka na škodovke. Miesto nie je ? Nevadí, zaparkuje naprieč za dvoma autami a poberie … do mesta.

Nemocnica vo Zvolene. Škoda, že tam nemôžem byť pár dní a fotiť unikátne zábery držiteľov vodičských oprávnení so zrnom v hlave, alebo kabelke. Jeden profesionál zastane s dodávkou drzo v križovatke a zablokuje výjazd z parkoviska. Potom príde iný “profík” a ten na rovnakom mieste pokojne zaparkuje, pričom blokuje príjazd i výjazd sanitiek. O čosi neskôr dofrčí sliepočka na naleštenom tátošovi a zaparkuje priamo vo vjazde ku poliklinike, pričom cez čelné sklo vidieť zákaz – vjazdu. A kde mám zastať, odvrkne kritikom a zmizne v útrobách polikliniky.

Ja mám preukaz ZŤP, škrieka iná hydina za volantom auta, parkuje v zákaze, zablokuje tri autá, úplne znefunkční premávku …

Nie, nie sú to ľudia. Človek myslí, ale tento druh nie. A ak, tak len na seba. Mestské ramená zákona ? Nedajte sa vysmiať, oveľa dôležitejšie je buzerovať osemdesiatročné babky, že nemajú pokosené trávniky pri bytovkách. Alebo rozdávať papuče na autá, parkujúce na trávniku a ignorovať autá, blokujúce premávku. A ešte sa nakoniec hádať s vlastníkom pozemku, že hoci parkuje na vlastnom trávniku, podľa nich … škoda reči, kde pán nedal, tam lievikom nepotečie.

Anarchia … neporiadok či doslova arogantné správanie majú svoje príčiny i následky. Pred pár rokmi vbehol cyklista do cesty autu, pretože podľa neho mal vodič predvídať hydinu na dvoch kolesách. Výsledok ? Otec troch detí strhol riadenie, aby zachránil cyklistu a už nikdy neprišiel domov. Vinník nehody ? Škoda reči …

Prevencia ? Nepomáha … dnes už môže pomôcť len tvrdá represia. Nulová tolerancia …

Ak niekto dokáže drzo parkovať na vyhradenom mieste a ešte dokonca blokovať vjazd pre záchranné vozidlá, nemá právo na riadenie vozidla. Natrvalo odňať oprávnenie a nemilosrdne potrestať – aj väzením. Kto ohrozuje život a zdravie iných, nezaslúži si žiadne ohľady, alebo druhé šance.

Alebo …. novú dopravnú značku “Pozor, hydina na ceste” … prípadne označenie podobného druhu aj na niektoré autá, možno by sa ich majitelia konečne spamätali ….

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456695x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu