Založ si blog

Sloboda ? Stav mysle . ..

Sloboda je stavom mysle, ktosi povedal. A mal v mnohom pravdu. Súdiac podľa výrokov “osobností”, ktoré sú nám denne predkladané ako vzory spoločnosti, nejeden väzeň je slobodnejší, než všetky spomínané “celebrity” …

Peniaze sú potrebné pre život, ale život nie je o peniazoch. Ak však začne byť (len) o peniazoch, z ľudí sa stávajú vystrašené kreatúry alebo jednoducho otroci mamonu. Nezaujíma ich nič a nikto, len vlastný prospech a ani si neuvedomujú, že časom je každý bezdomovec slobodnejší, než oni.

Ktosi napísal, že festival Pohoda nie je festivalom politickej piesne, ale hlasom slobody. Hlasom slobody ? A ktorej slobody ? Slobody zvrhlých sexuálnych praktík, alebo moralizovania ľudí, ktorí si nevidia pod nohy ? Ak niekto vydáva neartikulované pohyby a škreky za volajúci hlas slobody, asi má veľmi nízky prah vnímania rozdielov medzi umením, a niečím, čo je aj prirovnaním ku gýču doby a spoločnosti urážkou – pre slovo gýč.

Chcem, aby moje deti vyrastali v slušnej a dobre spravovanej spoločnosti … napísal ktosi iný.

Krásna myšlienka, ktorej slová sa pri pohľade na stav dnešnej spoločnosti krútia v záchvatoch rehotajúcej sa zlomyseľnosti, ktorá medzi jednotlivými kŕčmi zo seba vykašliava iné slová – o čom to vlastne točíš ? Zle spravovaná spoločnosť poznala zdravotnícke zariadenia aj v strediskových obciach, pravidelnú dopravu aj do poslednej diery, a napriek tomu dokázala vyrovnane hospodáriť … v zodpovedne a dobre spravovanej spoločnosti musia obyvatelia z okresného mesta cestovať sedemdesiat kilometrov na pohotovosť do iného okresu, a radujú sa, že im niekto hodí pár eur na Vianoce vo forme žobračenky ? Pravda, radujme sa … však dnes máme dostatok hajzeľ-papiera a mandarínok, a to je dôleźité, nie ? Čo budú asi tak hovoriť bardi slobody, keď budú mať sedemdesiatku na krku, a budú sa potiť niekde na tesnej chodbe nemocnice, úpenlivo čakať na poradie a dúfať, že vystresovaný a unavený lekár im dokáže poskytnúť všetko potrebné ?

Alebo si svoju predstavu slobody v poznaní jej skutočnej hodnoty strčia do fajky … 

Hlas slobody … čo to vlastne je ? Pre niekoho peniaze a pokrytec, recitujúci falošné myšlienky vo funkcii, ktorú už mal dávno opustiť. Pre niekoho iného sú hlasom slobody ulice, zaplavené hlukom džavotajúcich detí, usmiati a zdraví, spokojní ľudia, či lúky zaplavené lúčmi ranného slnka …

Hlas slobody je na Slovensku udusený od čias, keď štát stratil svoje základné znaky, a s národnou vlajkou visí na jednej úrovni zdrap modrej látky … hlas slobody zmĺkol vo chvíli, keď sa cudzí záujem stal dôležitejší, ako nesúhlas národa.

Hlas slobody sa stratil, keď sa lajno na polici v hodvábnych pančuchách začalo tváriť, že je – krémeš …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455350x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu