Založ si blog

Obrana štátu nikoho nezaujíma . ..

Kto si spomenie na posledný konflikt, ktorý zasiahol Slovensko, vie veľmi dobre, ako sa zachovala väčšina politikov – kto mohol, zobral nohy na ramená a všetko nechal na tých, ktorými dovtedy pohŕdal – pospolitý ľud …

Obranyschopnosť štátu je základom jeho nezávislosti. Nezávislosť Slovenska je fiktívnou ideou, ktorej veria len blázni, alebo skorumpovaní sluhovia záujmov únie a severoatlantickej aliancie. Však si len skúste predstaviť, ako bráni svoju domovinu generácia, ktorej by nejeden telocvikár dal podpísať regres aj pred hraním futbalu. Asi pôsobí podobná vízia dosť absurdne.

Od roku 1990, a v prípade Slovenska 1993 sa robí všetko možné, aby sme sa prípadnému agresorovi (najmä z ekonomických dôvodov) nielen nemohli vzoprieť, ale ani o tom nemohli uvažovať. Naša armáda prakticky neexistuje, generácie s nejakými základmi vojenského výcviku pre prípad obrany sú v dôchodku, alebo tesne pred dôchodkom. Vôbec nezáleží na tom, či vyhodíme milardy na nákup amerických alebo švédskych lietajúcich vrakov. Nech akokoľvek hľadám, nikde nenachádzam ucelenú víziu obrany Slovenska v prípade vojenského napadnutia. Všetko začína a končí štyrmi písmenami – NATO.

Tak sa skúsme zamyslieť …

Londýn, Paríž a Rím nás po vzájomnej dohode kedysi predali Hitlerovi. Londýn, Paríž a spol. vyhlásili na tému vpádu vojsk Varšavskej zmluvy v auguste 1968 do Československa, že sa jedná o sféru sovietskeho vplyvu. Ešte predtým, v roku 1956 pod prísľubom pomoci a za výdatnej účasti CIA vyprovokovali krvavé povstanie v Maďarsku. A Washington ? Škoda reči, v politike Bieleho domu sú dnešní spojenci zajtrajšími nepriateľmi, stačí si spomenúť na osud S.Husajna a Iraku.

Svet je doslova posiaty americkými základňami, legálnymi i nelegálnymi. Kde prispeli k zachovaniu mieru alebo naopak – jeho nastoleniu ? Kde prispelo NATO k mieru ?

Ale predpokladajme, že D.Trump nie je hlupák a hovorí pravdu, keď tvrdí, že nás chránia pred ruskou hrozbou. Skúste použiť internet a porovnať parametre F-16, alebo Gripenu so súčasnou výzbrojou ruskej armády. Aká je asi pravdepodobnosť, že by sme dokázali s použitím F-16 aspoň zastaviť či spomaliť prípadný ruský útok do príchodu spojencov ? Aký je predpoklad, že by niečo podobné dokázala naša armáda so svojím aktuálnym vybavením a ľudským potenciálom ?

Prepáčte, nebudem ďalej pokračovať. Nemá to zmysel. Ale posledná poznámka – čo majú spoločné naše politické špičky a lietadlá F-16, ktoré chceme nakúpiť ? Oboje je nám užitočné asi tak, ako slepému – ďalekohľad.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433221x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu