Založ si blog

Lepšie raz vidieť, než stokrát počuť . ..

Kto má strach z návštevy Krymu ? Len tí, ktorí o skutočných pomeroch na Kryme a pozadí jeho odtrhnutia – klamú. Ak by hovorili pravdu o “anexii Krymu”, nemali by sa čoho báť, nie ?

Skúsme sa zamyslieť – Krym odmietol spoločný zväzok s Ukrajinou už po rozpade ZSSR. A komu vadí návšteva Krymu ? Paradoxne Kyjevu, ktorý rozpráva o anexii Krymu. Prečo ? Však, ak sú pravdou opakované slová o anexii Krymu Ruskom, mala by podobná návšteva prekážať Kremľu, nie ?

Nemalo by protestovať nespokojné obyvateľstvo na okupovanom Kryme ? Zatiaľ protestujú len tí, ktorí celý ukrajinský konflikt vyvolali, ale nikdy na Ukrajine alebo Kryme nežili. Protestujú, sklamaní krachom plánu na obsadenie ruskej námornej základne na Kryme, a veľkými finančnými stratami, ktoré utrpeli nalievaním miliónov dolárov do naplnenia svojich nesplnených cieľov.

Krym je dokonalou ilustráciou dvojtvárnosti európskej, ale najmä americkej politiky. Najmä vo svetle “spravodlivého” pobúrenia Američanov zo zásahov Ruska do amerických volieb. Kým to robili iným – nevadilo, ale vlastné obedové menu im akosi nechutí.

Na Kryme je pokoj. Aký to paradox oproti stavu krajín, kde chceli priniesť slobodu a demokraciu USA, či ich európski sluhovia. Čo asi cítia obyvatelia Iraku, Sýrie, Líbye či iných krajín, ak by porovnali svoju situáciu so situáciou obyvateľov Krymu ?

Nie je žiadny dôvod, aby sa nemohol poslanec NR SR oboznámiť so situáciou na mieste, ktoré je dlhodobým dôvodom na navrhovanie a schvaľovanie rôznych sankcií proti Rusku, pričom odmietavý názor poslanca sa prakticky nepripúšťa. Ako vlastne môže zodpovedne hlasovať o niečom, čo pozná len z počutia ? Žiadny súd na svete neakceptuje dôkazy z počutia … len jedna inštitúcia to vyžaduje – EÚ. Nepozerať, len odsúhlasiť.

Skôr by nás malo poburovať, že súčasný režim v Kyjeve je protiústavný a prežíva zásluhou podpory banderovských pohrobkov. Malo by nás poburovať, že demokratická vláda v Kyjeve dodnes nevyšetrila vraždenie v Odese. A mali by sme sa hanbiť, že ruská diktatúra dokázala zaistiť pokoj na Kryme, ale svetové demokracie nevedia nastoliť pokoj nikde, kam ich noha vkročí …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461514x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu