Založ si blog

Drahé reči banskobystrického župana

Reči sa hovoria a chlieb sa je … župan Lunter asi spomínané porekadlo nepozná, alebo ho pozná až pridobre …

A keď už teda po bezmála roku vo funkcii spomína, čo všetko stihol urobiť jeho predchodca a bolo nezákonné, skúsme sa pozrieť aj na to, čo za rok vo funkcii stihol urobiť sám …

Môžeme začať pokusom o “inštaláciu” rodinného príslušníka do funkcie svojho zástupcu – taký bol začiatok jeho boja proti rodinkárstvu.

Môžeme pokračovať pokusom o vybudovanie kultu osobnosti v krajskom plátku, kde bolo jeho fotografií viac, než užitočných informácií.

A môžeme skončiť prapodivnou formou opráv ciest v kraji, ku ktorej treba napísať trochu viac.Ak sa teda hovorí o nezákonnosti postupu Kotlebu pri zmluvách s poskytovateľmi verejnej dopravy,treba povedať aj niečo iné – spôsob opráv ciest v kraji je marketingovým predvolebným ťahom a plytvaním financiami.Nijako inak sa nedá nazvať plátanie dier asfaltovou drťou,kde sa namiesto výmoľov vytvárajú dočasné hrby.Dočasné,pretože po prejdení kamiónov sa výmole obnovia,len vo väčšom rozsahu.Nehovoriac o vodičoch,ktorí doplatia na tento spôsob “opráv” zničeným lakom na autách a rozbitými čelnými sklami.

Aj laik vidí šlendriánstvo postupu župy pod vedením Luntera

Namiesto dvoch zúfalcov,z ktorých jeden zasýpa drťou výmole a druhý šoféruje,má byť pri podobnom druhu opravy ciest použitý aj válec,ktorý opravované miesto riadne spevní a zabráni tak obnove poškodenia cesty.Nehovoriac o tom,že podobný postup opráv je len dočasný,a nakoniec vedie k rozsiahlym opravám asfaltových kobercov.Správnym postupom by malo byť vyrezanie príslušnej poškodenej časti vozovky,jej následné vyplnenie a spevnenie.Kde postupovali týmto spôsobom,prežije opravené miesto aj niekoľko rokov.Skúsenosť so zasypanými výmoľmi hovorí,že v lepšom prípade sa dožijú niekoľkých mesiacov,náhodne aj roka – rozhodne však to neplatí o frekventovaných úsekoch,kde sa denne presunú stovky kamiónov.

Otázka znie jasne – kde sú odborníci a zodpovedné nakladanie s financiami kraja,ako sľuboval Lunter ?

Rok výkonu funkcie ukazuje jasne – opäť rozhodli o výsledku volieb jalové sľuby a primitívna voľba na základe zásady menšieho zla.Kto o tom snáď pochybuje,doporučujem návštevu úseku cesty za odbočkou v smere od Zvolena na Ostrú Lúku (cesta okolo Neresnice a Poľnonákupu),ktorá neskôr pokračuje na k rýchlostnej ceste R1.Dva asfaltové koberce,jeden vyššie ako druhý,rôzne “skoky” medzi ich prepojeniami.Darebácka práca,ku ktorej neexistuje slušné hodnotenie.

Čo k tomu dodať ? Vrana k vrane sadá,rovný rovného si hľadá.Nečudo,s akou radosťou objímali Luntera po voľbách predstavitelia opozície.Však išlo len o moc a postavenie …volič bol (opäť) nástrojom na získanie,nič viac.

Jeden dosadí do výkonnej funkcie na ministerstve gymnazistku,druhý po roku výkonu verejnej funkcie buduje kult osobnosti v krajskom plátku,hoci výsledky jeho práce sú žalostné.A potom sa divia,prečože to národ volí politikov ako Kotleba ? Páni,kúpte si všetci zrkadlo – vy ste najlepší voliči Kotlebu a národ hlasuje podľa vášho správania.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462141x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu