Založ si blog

Ako ďalej, predseda ?

Nad straníckym modelom liberálov sa dá zamyslieť i začudovať. Nad slovami R.Sulíka nemá zmysel ani jedno – skôr by malo vyvolávať zamyslenie niečo úplne iné, ale o tom inokedy.

Členstvo v SaS je za odmenu, ale okresným “predsedom” môže byť aj kandidát, ktorý nie je členom.

Nad podobným modelom sa dá zasmiať so slzami v očiach. V skutočnosti pôsobí tento model vo vzťahu k liberálnemu klubu (za odmenu) úplne inak. Ako barlička, pomáhajúca zbaveniu sa zodpovednosti, ak sa niečo prevalí. Súčasné mlčanie ostatných opozičných strán pri detvianskych omyloch liberálov je v ostrom kontraste s tým, ako tesne po voľbách vykrikoval I.Matovič v diskusnej relácii Markízy na margo podobného omylu v prípade národniarov.

Z pohľadu bežného voliča však na mňa pôsobí liberálny model straníckych štruktúr úplne inak. Ako dymová clona, ktorá má maskovať skutočnosť, že liberálny klub je v skutočnosti uzatvoreným elitárskym klubom, kde nie je plánom rozširovať sa, a ani budovať stranícke štruktúry v regiónoch, ak by si to náhodou nejaká právna norma (na základe odmietaných návrhov A.Danka z SNS) – vyžadovala. Dymová clona, ktorá má o.i. zabrániť aj tomu, aby mohol ktokoľvek ohroziť pozície členov súčasného vedenia SaS, no najmä R.Sulíka.

Vo svetle zvláštneho “dizajnu” regionálnych štruktúr liberálov vyzerajú aj odchody jeho bývalých najbližších spolupracovníkov úplne inak.

Na tom, či bude alebo nebude Sulík opätovne kandidovať na post europoslanca, vôbec nezáleží. Jeho postoje sú až príliš čitateľné a neraz sa menia podľa potreby. Čo je u iných neprípustné, často vykladá u seba či svojej strany ako akceptovateľný postup. Model – oni to robia úmyselne, my sme sa len pomýlili – má už tak hlboko vžitý, že ani nevníma jeho naivitu. Nečudo, že aj pri najväčších prešľapoch SMER-u a R.Fica by volebný potenciál liberálov nezaplnil ani Bratislavu.

Sám sebe samému, len nikomu inému …

Predstava, že by mal byť klub liberálov základom alternatívnej vlády je ešte desivejšia, ako pokračovanie cirkusu Fico a kto sa pridá.  Ego účastníkov podobného karnevalu je tak obrovské, že ich reálne schopnosti sa len zahanbene krčia kdesi pri jazýčku topánok. A tam niekde sú aj korene pravidelných volebných prehier, alebo statusu úspešne druhých.

Oni nechcú pracovať pre národ, stačí im vládnuť …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452229x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu