Založ si blog

Biely dom objednávateľom útoku na WTC ?

Veľvyslankyňa USA pri OSN N.Haleyová tvrdí, že Rusko spolupracovalo so severokórejským režimom pri vražde brata diktátora Kima, a to formou dodávok jedovatej látky.

Veľvyslankyňa sa pravidelne zapisuje do dejín rôznymi výrokmi, a to nielen na adresu Ruska. Je zarážajúce, že podobná karikatúra človeka môže vôbec sedieť v OSN, al nie je to vôbec udivujúce. Najmä nie v prípade USA, kde je naozaj možné všetko – stačí sa dnes zamyslieť nad výrokmi D.Trumpa.

Ale poďme uvažovať podľa logiky onej “dámy”. Pád WTC sa zapísal do dejín ľudstva rôznymi spôsobmi. Napríklad neodôvodnenou a zločinnou vojenskou kampaňou proti Iraku, ktorej obete v rôznych formách sa odhadujú nad hranicou dvoch miliónov. Zámienka – teda zbrane hromadného ničenia – sa nepotvrdila a ani nemohla. Jediné, čo Američania mohli nájsť, ale nemohli priznať – boli ich vlastné technológie, ktoré nakúpil Irak od administratívy R.Reagana v roku 1987. A niet pochýb, že mohli mať oprávnenè obavy z prípadného odhalenia, kto naozaj vyzbrojil irackého diktátora.

Zámienka … po prvom “dobrodružstve” v Iraku začiatkom 90.rokov bolo jasné, že ďalšia agresia voči Iraku musí mať pevné základy. Tým skôr, že svetu sa začínala prejedať úloha svetového policajta obsadená USA.

Navyše – “darebácke” režimy na Blízkom východe mali niečo, čo im nevedeli a nevedia mnohí odpustiť – bohaté ložiská ropy a zemného plynu. Aj preto sa opakovane organizovali mediálne kampane o ich neľudskosti, brutálnych postupoch voči civilnému obyvateľstvu a podobne.

Neviem, koľkí by chceli žiť v brutálnom režime, ktorý im poskytne štedré materiálne zabezpečenie, o.i. napríklad zaplatí štúdium mládeže v zahraničí a očakáva jediné – držať hubu a nestarať sa ?

Po útoku na WTC vybehla idea o vine al-Káidy, bin Ládina a v pozadí sa objavila téza, že tam bola aj podpora irackého režimu. A nasledovali útoky na Irak a Afganistan. V prípade druhého si dovolím tvrdiť, že sa jednalo len o maskovaciu operáciu, ktorá mala zakryť podstatu veci. Skutočným cieľom a zrejme aj jediným bol od začiatku Irak. Prečo ?

1. Al-Káida a Taliban boli “ovocím” politiky USA v 80.rokoch, počas sovietskej invázie do Afganistanu.

2. Bin Ládin a jeho rodinný klan boli dlhé roky blízkymi partnermi, a to tak americkej administratívy, ako aj klanu Bushovcov.

3. S.Husajn bol dlhé roky nástrojom americkej politiky na Blízkom východe, či už v úlohe spojenca alebo protivníka. A zároveň aj nebezpečným svedkom, poznajúcim americké praktiky.

Ak by bol naozaj v pozadí útokov na WTC aj iracký režim, pričom by mal k dispozícii zbrane hromadného ničenia, sotva by si komplikoval svoje plány tak náročnými postupmi, ako výcvik pilotov dopravných lietadiel, vytváranie rôznych krycích identít a podobne.

Aký by to malo zmysel, keď podľa postoja Britov stačí vziať do vrecka flakón voňavky, kdesi a čosi rozprášiť a ponatierať … a ľudia padajú ako muchy …?

Navyše mnohí tvrdia, že sa to dá pomaly pripraviť ako puding, tak prečo by si niekto tak komplikoval celú vec ? Iste, keď niekde a niečo – niekto pohodí, len ťažko sa dá urobiť okolo toho mohutná mediálna kampaň, ako tomu bolo v prípade WTC. Kto pochybuje, nech porovná hystériu ľudí pri útokoch na WTC a dnes – pri údajnom ruskom útoku novičokom.

Ak však použijeme logiku americkej veľvyslankyne pri OSN a položíme si otázku – kto a prečo zaútočil na WTC – tak vo svetle neskoršieho vývoja sa to mohlo odohrať na objednávku Bieleho domu, pretože len ten mal prospech z tejto tragédie.

Zbavil sa neželaných svedkov a spojencov – bin Ládina a Husajna, získal prístup k bohatým ložiskách ropy a zemného plynu, a konečne dokázal rozvrátiť aj celý Blízky východ, zvrhnúť nepriateľské režimy … aj keď tu sa akosi prepočítal, dnes má na krku len občianske vojny, záplavy utečencov a  čoraz radikálnejšie – Turecko.

A ako to bolo naozaj ? Tak pravda žiadneho politika nezaujíma … aj preto môže byť na poste amerického veľvyslanca v OSN agresívna vojnová štváčka, ktorej správanie je urážkou slova žena v každom zmysle … asi by sme mali byť objektívni a pokiaľ podobní ľudia vyvolajú vojnové konflikty svojím správaním a konaním, zaslúžili by si stáť v prvej línii aj s rodinami, aby si mohli vychutnať ovocie svojej práce …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432379x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu