Založ si blog

Biely dom objednávateľom útoku na WTC ?

Veľvyslankyňa USA pri OSN N.Haleyová tvrdí, že Rusko spolupracovalo so severokórejským režimom pri vražde brata diktátora Kima, a to formou dodávok jedovatej látky.

Veľvyslankyňa sa pravidelne zapisuje do dejín rôznymi výrokmi, a to nielen na adresu Ruska. Je zarážajúce, že podobná karikatúra človeka môže vôbec sedieť v OSN, al nie je to vôbec udivujúce. Najmä nie v prípade USA, kde je naozaj možné všetko – stačí sa dnes zamyslieť nad výrokmi D.Trumpa.

Ale poďme uvažovať podľa logiky onej “dámy”. Pád WTC sa zapísal do dejín ľudstva rôznymi spôsobmi. Napríklad neodôvodnenou a zločinnou vojenskou kampaňou proti Iraku, ktorej obete v rôznych formách sa odhadujú nad hranicou dvoch miliónov. Zámienka – teda zbrane hromadného ničenia – sa nepotvrdila a ani nemohla. Jediné, čo Američania mohli nájsť, ale nemohli priznať – boli ich vlastné technológie, ktoré nakúpil Irak od administratívy R.Reagana v roku 1987. A niet pochýb, že mohli mať oprávnenè obavy z prípadného odhalenia, kto naozaj vyzbrojil irackého diktátora.

Zámienka … po prvom “dobrodružstve” v Iraku začiatkom 90.rokov bolo jasné, že ďalšia agresia voči Iraku musí mať pevné základy. Tým skôr, že svetu sa začínala prejedať úloha svetového policajta obsadená USA.

Navyše – “darebácke” režimy na Blízkom východe mali niečo, čo im nevedeli a nevedia mnohí odpustiť – bohaté ložiská ropy a zemného plynu. Aj preto sa opakovane organizovali mediálne kampane o ich neľudskosti, brutálnych postupoch voči civilnému obyvateľstvu a podobne.

Neviem, koľkí by chceli žiť v brutálnom režime, ktorý im poskytne štedré materiálne zabezpečenie, o.i. napríklad zaplatí štúdium mládeže v zahraničí a očakáva jediné – držať hubu a nestarať sa ?

Po útoku na WTC vybehla idea o vine al-Káidy, bin Ládina a v pozadí sa objavila téza, že tam bola aj podpora irackého režimu. A nasledovali útoky na Irak a Afganistan. V prípade druhého si dovolím tvrdiť, že sa jednalo len o maskovaciu operáciu, ktorá mala zakryť podstatu veci. Skutočným cieľom a zrejme aj jediným bol od začiatku Irak. Prečo ?

1. Al-Káida a Taliban boli “ovocím” politiky USA v 80.rokoch, počas sovietskej invázie do Afganistanu.

2. Bin Ládin a jeho rodinný klan boli dlhé roky blízkymi partnermi, a to tak americkej administratívy, ako aj klanu Bushovcov.

3. S.Husajn bol dlhé roky nástrojom americkej politiky na Blízkom východe, či už v úlohe spojenca alebo protivníka. A zároveň aj nebezpečným svedkom, poznajúcim americké praktiky.

Ak by bol naozaj v pozadí útokov na WTC aj iracký režim, pričom by mal k dispozícii zbrane hromadného ničenia, sotva by si komplikoval svoje plány tak náročnými postupmi, ako výcvik pilotov dopravných lietadiel, vytváranie rôznych krycích identít a podobne.

Aký by to malo zmysel, keď podľa postoja Britov stačí vziať do vrecka flakón voňavky, kdesi a čosi rozprášiť a ponatierať … a ľudia padajú ako muchy …?

Navyše mnohí tvrdia, že sa to dá pomaly pripraviť ako puding, tak prečo by si niekto tak komplikoval celú vec ? Iste, keď niekde a niečo – niekto pohodí, len ťažko sa dá urobiť okolo toho mohutná mediálna kampaň, ako tomu bolo v prípade WTC. Kto pochybuje, nech porovná hystériu ľudí pri útokoch na WTC a dnes – pri údajnom ruskom útoku novičokom.

Ak však použijeme logiku americkej veľvyslankyne pri OSN a položíme si otázku – kto a prečo zaútočil na WTC – tak vo svetle neskoršieho vývoja sa to mohlo odohrať na objednávku Bieleho domu, pretože len ten mal prospech z tejto tragédie.

Zbavil sa neželaných svedkov a spojencov – bin Ládina a Husajna, získal prístup k bohatým ložiskách ropy a zemného plynu, a konečne dokázal rozvrátiť aj celý Blízky východ, zvrhnúť nepriateľské režimy … aj keď tu sa akosi prepočítal, dnes má na krku len občianske vojny, záplavy utečencov a  čoraz radikálnejšie – Turecko.

A ako to bolo naozaj ? Tak pravda žiadneho politika nezaujíma … aj preto môže byť na poste amerického veľvyslanca v OSN agresívna vojnová štváčka, ktorej správanie je urážkou slova žena v každom zmysle … asi by sme mali byť objektívni a pokiaľ podobní ľudia vyvolajú vojnové konflikty svojím správaním a konaním, zaslúžili by si stáť v prvej línii aj s rodinami, aby si mohli vychutnať ovocie svojej práce …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:47

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461797x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu