Založ si blog

Trápne výmysly prezidenta Kisku

Čím skôr skončí obdobie výkonu prezidentského úradu podnikateľom A.Kiskom, tým lepšie bude. Už dnes sa dá bez zaváhanie konštatovať, že to bude najhorší prezident v dejinách Slovenska a jeho výkon funkcie dáva dostatok dôvodov na zamyslenie, akým spôsobom zmeniť volebný systém v tomto ohľade.

Účasť prezidenta na stretnutí iniciatívy Troch morí je zaujímavá z viacerých dôvodov. V prvom rade politický bontón hovorí, že prezident štátu sa stretáva so seberovnými politikmi. V tomto prípade sa o jeho dodržaní nedá vôbec hovoriť, na stretnutí iniciatívy sa mal podľa správnosti zúčastniť niektorý z členov vlády, nie však prezident. Účasť prezidenta vyvoláva dojem, že si chystá pôdu pre budúcnosť, kde sa vidí ako člen vládneho zoskupenia, či dokonca jeho vrcholný predstaviteľ. Napokon, podobne sa správa už dlhšiu dobu.

Výrok A.Kisku o nespoľahlivosti Ruska ako dodávateľa strategických surovín, teda ropy a zemného plynu, je hrubým klamstvom. Rusko svoje zmluvy plní tak, ako boli podpísané a pokiaľ vznikol v súvislosti s dodávkami týchto komodít problém, tak bola jednoznačným vinníkom Ukrajina, ktorá počas plynovej krízy a sporu s Ruskom okrádala európskych partnerov o dodávky, ktoré prichádzali z Ruska. Tento fakt je všeobecne známy, napokon dodnes nenahradil kyjevský režim škody, ktoré vtedy spôsobil nielen Slovensku.

A.Kiska nie je nestranným prezidentom, ale skôr prezidentom pre samého seba. Nehovoriac o jeho dlhodobo neobjektívnych postojoch v zahraničnej politike, kde pôsobí skôr ako slon v porceláne.

Ak chce kritizovať Rusko za postup pri budovaní druhej vetvy plynovodu, mal by si spomenúť, aké dôvody viedli k tomuto rozhodnutiu, keď napríklad krajiny EÚ nevinili za plynovú krízu zlodeja (teda Ukrajinu), ale vinili dodávateľa, ktorý si svoje povinnosti riadne plnil. A boli to práve európske krajiny, ktoré skúšali a dodnes aj v tom pokračujú – vydierať Rusko.

Téza A.Kisku o možných dodávkach skvapalneného plynu z USA je nielen smiešna, ale aj dokonale ilustruje jeho postoje – či už je to neskryté a neobjektívne nadŕžanie americkým záujmom, alebo zaujaté konanie voči Rusku. Vôbec ho nezaujíma postavenie a možnosti slovenského občana, ale ani dopady na jeho peňaženku a životnú úroveň, ak by Slovensko diverzifikovalo dodávky zemného plynu a nakupovalo drahú produkciu z USA. Nehovoriac o dvojtvárnosti jeho postoja, pretože vôbec nekritizuje Nemecko, ktoré stálo na čele vyhlasovania rôznych sankcií proti Rusku a čoskoro na tom zarobí práve zásluhou budovania druhej vetvy plynovodu, ktorá obíde mnohé krajiny vrátane Slovenska, čo sa samozrejme odrazí na príjmoch štátneho rozpočtu.

Skutočnú tvár A.Kisku je vidieť aj v jeho postoji voči Ukrajine. Na Slovensku sa vedel ostro a jasne vyjadriť voči M.Kotlebovi a spol., ale na Ukrajine mu nevadilo podporovanie prezidenta Porošenka, ktorého moc má v pozadí hajlujúcich pohrobkov S.Banderu, ktorého bandy vraždili na sklonku 2.svetovej vojny aj na Slovensku.

Nevadí mu ani taká hanebnosť, že spomínanému banditovi bolo postavených niekoľko pomníkov, hoci na Slovensku máme niekoľko pomníkov, pripomínajúcich obete vraždenia banderovcov ? Čo si myslia potomkovia obetí vyčíňania týchto bánd, nad tým sa radšej nebudem zamýšľať.

Správanie A.Kisku jasne dokazuje, že slová občan, národ, Slovensko sú pre neho len slovami, ilustrujúcimi cestu za naplnením vlastných záujmov. Vlastný záujem je to jediné, čo ho naozaj zaujíma. Aj preto by sme sa mali v blízkej budúcnosti vážne zamyslieť, či niekto s podobným myslením a správaním patrí do vedenia štátu alebo akejkoľvek verejnej funkcie. Už počas odhalenia rôznych prešľapov A.Kiska neraz ukázal nedostatok sebareflexie a dvojtvárnosť svojho myslenia, keď to, čo žiadal od iných, nevzťahoval na vlastnú osobu. A niet pochýb, že v budúcnosti by sa správal rovnako.

A.Kiska je kľúčom k návratu do éry, keď o osude Slovenska a slovenského národa rozhodovali vo všetkom iní a inde. Vymenia sa akurát slová a miesta … nebude Moskva a Kremeľ, ale Washington, Biely dom alebo Brusel. Pretrie sa fasáda, farby budú žiarivé, ale obsah ostane rovnako nevábny a páchnuci. Taký bude osud Slovenska, ak ho budú viesť ľudia ako A.Kiska.

 

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421073x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu