Založ si blog

SaS pri moci ? . .. až sa budú snehuliaci v pekle opaľovať

Verím štatistikám, ktoré si sám vytvorím … zásada R.Sulíka. Posledné slovo by sa skôr dalo vymeniť za výraz “vymyslím”, ale na tom veľmi nezáleží.

Slovami šéfa liberálov stúpla ročná daň u ľudí o osemsto eur od roku 2012. Prepočítané na mesiace, každý z nás zaplatí mesačne na daniach o približne 67€ viac. Skúsime sa teda pozrieť, koľko dostaneme mesačne viac od roku 2012. V roku 2012 bola minimálna mzda na úrovni 327€ a priemerná mzda na úrovni 805€. Dnes, v roku 2018 je minimálna mzda na úrovni 480€ a priemerná mzda sa odhaduje na 998€. Porovnaním čísel sa dostaneme k výsledku – minimálna mzda stúpla o 153€, priemerná mzda o 193€. Ak odrátame rast dane, ktorú spomínal liberálny “rozprávkár”, tak každému pribudlo. Nie, rozhodne sa nebudeme baviť o tom, či mzdy rástli primerane, to je na úplne inú diskusiu.

Diletantstvo politiky liberálov je vidieť aj na ich postoji voči štátnemu rozpočtu. Kto chce kritizovať dnešný stav a pravidelne deficitný rozpočet, ktorého budúca vyrovnanosť je založená výhradne na okliešťovaní verejných služieb pre občanov, musí najprv priznať, kde sa  stratila väčšina príjmov štátu.

A pravda je nemilosrdná – štát prišiel o príjmy v dôsledku zločinného výpredaja štátneho majetku v rokoch 1990-2006. Vinníci sú známi, potrestaní nebudú.

Dane alebo skôr daňová rovnosť ? Daňová rovnosť je podvod, ktorý má prospieť len bohatým, aby boli ešte bohatší. Medzi ľuďmi, kde jeden dostáva šesťsto eur mesačne a druhý tritisíc, neexistuje žiadna rovnosť. Pre bohatého strata šiestich stoviek je prakticky bezvýznamná, ale pre toho druhého je stovka riadnym zásahom do rozpočtu. Iste, ľudia dávno odtrhnutí od reálneho života sotva pochopia, o čo ide.

Diskusia Sulíka a Fica odhalila mnohé, a potvrdila dávno známe. Sulíka nezaujíma nič okrem konečného osobného úspechu, teda zostavenia vládnej koalície pod jeho vedením. Slová sloboda a solidarita chápe len v súvislosti s vlastnými cieľmi a záujmami. Ak nemá byť podľa jeho predstáv, nech nie je nijako. Taká je skutočná podstata jeho “principiálneho” postoja po voľbách 2016, ktorá by sa dala charakterizovať aj slovami

Ak nebudem šéf a nebude po mojom, trhnite si nohou …

Voliť liberálov znamená voliť sebectvo a pokrytectvo. Ak v prípade SMER-u sa dá hovoriť o vládnutí oligarchie, a hrubého populizmu, v prípade vládnutia koalície pod vedením liberálov by sme pomaly a iste dospeli k asociálnemu štátu, kde by 99% ľudí bolo otrokmi záujmov a cieľov 1% skupiny vyvolených. Stručne, preśli by sme z kaluže rovno do blata.

Priam komicky zneli vyjadrenia Sulíka na tému cestovného ruchu. Znižovanie daňovej a odvodovej záťaže môže prospieť väčším podnikateľským subjektom, ale rozhodne neprospeje malým podnikateľom. Ani dnes a už vôbec nie v budúcnosti. Nehovoriac o tom, ako pri podobnom hospodárení vyzerajú verejné služby a štátny rozpočet. Všetky výdavky sa okresávajú, všetko sa musí duplicitne spoplatňovať, aby boli financie aspoň na uspokojenie základných potrieb. Nehovoriac o tom, že v okamihu odchodu plátcov minimálnych odvodov do dôchodku vzniká ďalší problém – sociálny. Minimálne odvody sa odrážajú na výške dôchodkov a životnej úrovni dôchodcov.

K prázdnym rečiam Sulíka o peniazoch, súvisiacich s výdavkami na “rekreačné poukazy” pre žiakov a študentov len toľko – husákove deti absolvovali lyžiarske i plavecké výcviky pravidelne, niekedy aj opakovane a nikomu to neuškodilo. Skôr naopak.

Sulík chce nahradiť Fica, ktorý bol zabetónovaný v kresle premiéra a na úrade vlády, a bolo ho treba vybíjať dlátom ?

Trápne. Pravda je, že Sulík nevie vyhrať regulérnym spôsobom voľby, a preto bol Fico dlhodobo na úrade vlády. Pravdou je, že Fico vyhral voľby v rokoch 2006,2010,2012 a 2016, ale Sulík – ani raz. A preto sedel Fico na úrade vlády, a Sulík – len reční, nič viac. Iste, veľmi rád by sa videl v kresle premiéra, ale tento sen sa mu môže splniť len v prípade, ak sa mu podarí ušúľať podobný guláš, ako svojho času vznikol po voľbách 2010. A vieme veľmi dobre, ako dlho prežil …

Ale prečo nie, až bude v pekle snežiť a snehuliaci si tam budú opekať pupky, možno aj Sulík vyhrá voľby. Skôr sa však dá predpokladať, že bude opäť niekomu strážiť – balónik. Napokon, už to má natrénované.

A ešte poznámka k večným výkrikom Sulika o bydle Fica u Bašternáka … ako dopadne Bašternák, o tom rozhodnú iní … v každom prípade nechodil však Fico na raporty k účastníkovi mafiánskych zoznamov v pozícii ústavného činiteľa …

 

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9431904x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu