Založ si blog

Kauza A. Danko . ..

Je celkom pochopiteľné, že nielen A.Danko je tŕňom v oku protislovensky orientovaných médií, ktoré pravidelne podriaďujú slovenské záujmy potrebám a žiadostiam rôznych amerických či bruselských pobehajov. Ale …

… reálne sa nedá spochybniť, že v slovenskom verejnom živote máme záplavu ľudí, ktorí neraz svojím správaním alebo predošlým životom spochybňujú vzdelanie, ktorým sa hrdia. Nehovoriac o tom, že máme na Slovensku inštitúcie, ktorých povesť v oblasti vzdelávania bola už naštrbená rôznymi škandálmi. A krčmové jazyky aj dnes hovoria, že získanie akéhokoľvek titulu nemusí byť problém, ak má záujemca dostatok financií. Napokon, svojho času sme mali aj záplavu rôznych diplomatov bez reálneho postavenia v diplomacii, pričom sa týmto postavením a rôznymi výhodami z neho vyplývajúcimi chválili aj ľudkovia, ktorým by ani tchor – ľanu nepodal.

Ale späť k A.Dankovi, ako aj iným, často kritizovaným osobám za rôzne podozrenia, súvisiace s ich vzdelaním. Byť na mieste verejného či dokonca ústavného činiteľa, pri podobnom podozrení a jeho zverejnení, vytiahnem a zverejním všetky potrebné dokumenty. A následne riešim celú vec s orgánmi, činnými v trestnom konaní, pretože sa jedná o závažný zásah do práva na ochranu osobnosti.

Lenže … ak sa pozriem do minulosti, vidím tam aj niečo iné. Väčšina verejne činných osôb pri podobných podozreniach mala obvykle len prázdne reči, alebo mlčala. Ale skoro nikto nekonal a nechránil si svoje meno a povesť, ako by sa patrilo … hoci napríklad vo verejných vystúpeniach či v parlamente dokážu neraz zúrivo útočiť aj pri nepatrnom spochybnení ich povesti. Prečo ?

Niet pochybností, že máme dnes na Slovensku množstvo nepoužiteľných absolventov univerzít. Rôzni sociológovia, politológovia, ochrancovia životného prostredia, ale áno … aj záplavu právnikov na rôznej úrovni, ktorí často nemajú do čoho prsty vopchať, keďže už dávno pominuli časy podnikových “úschovní” … a na druhej strane nám chýbajú odborníci v iných odvetviach. Možno aj preto, že hľadané formy absolventov sú spojené s náročným štúdiom, ktoré mnohým nevonia. Dnes je totiž hodnota univerzitného diplomu na úrovni niekdajšej hodnoty maturity – hlavne, že nejaký diplom je.

A.Danko je ústavný činiteľ. Je predsedom NR SR, ktorá je zákonodarným orgánom štátu. A možno chce byť aj najvyšším ústavným činiteľom. Preto by mal sám a bez akýchkoľvek prieťahov vyvrátiť obvinenia médií, a následne postupovať tak, ako postupuje každý, komu záleží na jeho mene a povesti.

Ale ak akýkoľvek dôvod bráni tomu, aby zverejnené podozrenia vyvrátil – mal by odstúpiť z funkcie. A ukončiť svoju politickú kariéru. Ako sa rozhodne ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454507x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu