Založ si blog

. .. a rozprávke o anjelovi je koniec . ..

V prvom rade musím konštatovať, že vyjadrenie zákonného sudcu po skončení sporu Kiska-Franc sa mi vôbec nepáčilo, pretože bolo nielen neprofesionálne, ale aj dalo do rúk žalovanej strany silný argument na spochybnenie vyneseného rozhodnutia. Či to bola náhoda alebo úmysel, nech posúdia iní.

Tatry sú od detstva mojou srdcovou záležitosťou. Kedysi som tam chcel aj žiť, no vzhľadom na ceny nehnuteľností to bolo nereálne. Občas má chytil fantas a snažil som sa niečo riešiť, no aj ceny obyčajných záhrad s polorozpadnutými chatkami sa pohybovali na úrovni, ktorá by inde stačila na kúpu bytu. Preto to poviem otvorene – kto tvrdí, že mu v roku 1999 nepripadal predaj vyše hektárového pozemku vo Veľkom Slavkove za pár desiatok tisíc korún podozrivý, klame.

A tých klamstiev je (nielen v tejto kauze) viac. Ktosi, v tom čase dokonale zbehlý v biznise, si nevšimne, že na “jeho” pozemku niekto hospodári … nevšimne si ani tabuľu s cudzím menom v úlohe vlastníka pozemku … popiera známosť s poškodenými, hoci je to inak … a neplatí dane za pozemok, pretože jeho hodnota je podľa postoja obecného úradu zanedbateľná … tak trochu poznám mentalitu ľudí spomínaného kraja a je mi čudné, že niekoho netrápi “oslobodenie od dane” pri vyše hektárovom pozemku v lukratívnej oblasti, hoci v iných prípadoch by naháňal aj chorú smrť za päť korún …

Jedna čudnejšia okolnosť od druhej …

Aj vyjadrenie sudcu po skončení konania … ešte som sa nestretol s tým, že by akýkoľvek sudca hodnotil strany v konaní. Aspoň nie vtedy, keď bol aktívny. Nemôžem si pomôcť, ale mal som dojem, že sudca nemá na výber a musí rozhodnúť na základe dôkazov v prospech žalobcu, ale necháva otvorené zadné dvierka žalovanej strane, pretože sa “triviálne” preriekne … a žalovaný sa odvolá na zaujatosť súdu (čo sa už mediálne stalo).

A zaujali aj iné veci. Občas som počas dňa hodil okom na webové vydania “mienkotvorných” denníkov. Súd vyniesol rozhodnutie a … nestalo sa nič. Správička, hodená kdesi bokom, ukončená slovami budeme aktualizovať. Politické strany ? Tiež ticho. Tam, kde žiadajú odvolanie, odstúpenie z funkcie už pri podozreniach, pri vynesení rozsudku – čušia. Prečo ? Kde je tá ich zaujatosť pre poctivosť ? Alebo už vedia, že rozsudok je len kusom papiera, ktorého životnosť sa dá rátať na minúty a hodiny ?

Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie … a mám pocit, že tento spor je len na začiatku … a smiať sa bude niekto úplne iný. No niečo dobré sa dá vidieť aj vo vystúpení sudcu – rozprávka o anjelovi – skončila.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457248x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu