Založ si blog

Až naprší a uschne, páni

Radičová, Procházka, Bugár … ale možno pripomenúť aj Mihála alebo Poliačika … čo majú spoločné ?

Prvým trom iniciatívne mydlil chodník pod nohami aj R.Sulík. Ďalší dvaja mu evidentne prerastali cez hlavu a boli nepríjemnými konkurentmi v rámci strany. Ako to dopadlo ? Radičovej vláda padla, strana Procházku (de facto) zanikla. A dnes sa snaží dobyť vládne pozície SaS s druhým sledom politikov, ktorí by u jej najsilnejšieho protivníka zrejme neboli hodní ani nominácie pre mužstvo v okresnej súťaži. Koaličný potenciál liberálov je na úrovni SMER-u a dá sa charakterizovať slovami – voľba zo zúfalstva, keď už nič lepšie nie je na obzore.

Ak si niekto nepamätá, tak výmenu Radičovej za Mikloša rozoberal s M.Kočnerom (a dnes tvrdí, že Kočner má stále ľudí v koalícii, čo by sa dalo vidieť aj inak) s použitím neveľmi lichotivých slov … Procházku výrazne podrazili v spolupráci s Matovičom počas prezidentskej kampane a neskôr tesne pred voľbami 2016 …

Druhé miesto sa dá hodnotiť rôzne … môže byť skvelé, ale aj – až druhé. Záleží len na uhle pohľadu. V politike neznamená druhé miesto vôbec nič, ak nie je spojené s podielom na výkonnej moci.

Nie, nikto nespochybňuje skutočnosť, že Sulík dokáže byť spoľahlivý koaličný partner. Len treba niečo dodať – platí to vtedy, ak sa veci budú vyvíjať podľa jeho predstáv. Ak nie – stačí si spomenúť na roky 2010-2012. Pokiaľ by nebolo jasné, o čom je reč – predseda parlamentu je ústavným činiteľom, ktorý prichádza do kontaktu aj s informáciami, podliehajúcimi utajeniu. Pravidelný kontakt s osobou, ktorá je policajnými zdrojmi priraďovaná k podsvetiu, končí v každej krajine s výnimkou Slovenska – rovnako. Žiadne ospravedlnenia – koniec kariéry verejného činiteľa na akéhokoľvek úrovni. Pretože ústavný činiteľ má dostatok možností, akými sa vyhnúť kontaktu s nevhodnými osobami, pripadne si vopred preveriť, či kontakt s danou osobou nemôže byť problémom. Navyše – práve o Kočnerovi pravidelne písali média a to v neveľmi lichotivom duchu, čo sotva mohol ktokoľvek prehliadnuť.

Alebo to prehliadol len ten, kto to vidieť nechcel …

V tejto súvislosti spomeniem aj niečo iné – pred dvoma dňami sa objavil v DenníkuN článok o prehliadaných “spojencoch” M.Kočnera v alternatívnych médiách, ktorými mali byť o.i. aj R.Vaský a M.Daňo. Pri čítaní zmieneného článku som sa musel smiať, a nielen ja. Tvorbu Vaského poznám ešte z čias, keď sa objavovala na blogu Hospodárskych novín, a netajím sa, že vyvolávala vo mne pobavený úsmev, ináč som to nebral nikdy vážne. Forma publikovania, ktorej sa obaja s M.Daňom venujú, nie je niečím, čo by ma akýmkoľvek spôsobom fascinovalo, ale rešpektujem, že každý má právo na svoju formu vyjadrenia názoru – a pokiaľ nevykráda myšlienky iných a nevydáva ich za svoje, ale prezentuje svoje názory a neporušuje pritom zákon, len uplatňuje svoje právo. Ale konštrukcia na základe, že Vaský a Daňo sú spojenci Kočnera, je viac než smiešna a poukazuje na mnohé. Hlavne vyvoláva otázku, kto má z týchto dvoch menovaných osôb – strach. A prečo. V rámci oboznámenia sa s podstatou článku V.Šnidla som videl aj jedno video, kde Vaský navštívil redakciu DenníkaN a nejaká, mne neznáma osoba, doslova freneticky vrieskala, aby okamžite odišiel a už sa nevracal. Pripadalo mi to čudné … no byť na mieste šéfredaktora, nedovolil by som zverejniť obsah, ktorý V.Šnidl k tejto téme ponúkol, ak by to nepoložil dôkazmi svojich tvrdení. Ako majiteľ média by som redaktora i šéfredaktora rovno prepustil, pretože spomínaný článok dehonestuje všetko, čo symbolizuje slovo – žurnalistika. Ale chápem – o žurnalistiku (nielen) v tomto prípade nejde. Vlastne sa len utvrdilo vo mne presvedčenie, že niekdajší rozpad redakcie denníka SME bol len účelovým divadielkom pre verejnosť, a v skutočnosti išlo o niečo úplne iné. Ale chápem frustráciu redakcie denníka – 22.miesto v návštevnosti na internete a prakticky bezvýznamný trhový podiel v predajnosti papierovej verzie, to asi nie sú výsledky, ktoré očakávali.

Takže … až naprší a uschne, páni. Aj napriek zúrivým útokom, ktoré majú prebudiť najnižšie pudy verejnosti, doba sa už zmenila. Každý má prístup k informáciám, niekto väčší – iný menší, ale jedno majú spoločné – už ich nemôže nikto ťahať na varenej špagete a tvrdiť, že je to rezeň. A pokiaľ to skúša, pravda sa zvykne vyplaviť na povrch – aj v podobe frenetického vreskotu, či zúrivých reakcií, alebo prehadzovania vlastného blata na iných … nebol to Fico, ktorý sa v pozícii ústavného činiteľa stretával s Kočnerom …

Strach z alternatívnych médií chápem – sotva môže niekto nariadiť nezávislému autorovi, aby písal na objednávku. A potom sa aj v záplave bahna objavujú – oslepujúce lúče skutočnej pravdy.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456512x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu