Založ si blog

Hurá, hľadáme NAJVÄČŠIEHO . . . a načo ?

Národu treba chlieb a hry … potom nevadí vôbec nič, ako sa hovorí.

Hľadanie “Najväčšieho Slováka” má celkom pobavilo. V duchu som si predstavil, ako autori (prevzatého, ako inak) nápadu behajú po Slovensku, držia v hrsti cólštok a merajú, kto je najväčší … asi by sa poriadne nabehali a tak to hodili radšej na krk národu. Len pre istotu mu určili, kto môže byť – najväčší.

Aj na základnej škole kedysi prebiehala súťaž o najväčšieho. Vtedy súťažili niektorí vyspelejší chlapci, komisia obvykle zasadala na toalete (školským žargónom – na hajzli). Ako to dopadlo, neviem. Akosi som nemal chuť na účasť v podobných podnikoch.

Aj na strednej škole sme mali podobnú súťaž … v rámci vyučovania istého predmetu sa merali niektoré orgány ľudského tela … tam som sa musel zúčastniť, smola – vyhrali iní.

Veľmi im ten úspech neprospel, dvaja sú trikrát rozvedení a jeden platí alimenty na päť detí od štyroch žien. Hm, koho mi to pripomína ? Niektoré úspechy sa jednoducho – vypomstia. Aj o tom je život, nie ?

No, pravda – titul nekorunovaného kráľa somárov získal jeden spolužiak, ktorému sa podarilo urobiť v jednoduchej písomnej práci o rozsahu dvoch strán formátu A4, priam neuveriteľných – štyridsať gramatických chýb. Keďže to bol ojedinelý počin, nebola jeho práca (z milosti) hodnotená. Nepomohlo – aj tak nezmaturoval. Aj to sa stáva, takže asi nebude v súťaži o najväčšieho Slováka. Ani nemôže – do dvoch metrov mu chýba skoro tridsať centimetrov.

Kto by teda mohol byť najväčší ? Vlado ? Miki ? Robo ? Alebo snáď Andy ? Asi ani jeden … v klasickej forme súťaže by možno s odretými “lopármi” uspel Vlado, ale ostatní ani náhodou. Alebo v disciplíne – zaslúžili sa o národ ? No, treba uznať, že každý z nich sa o niečo naozaj zaslúžil, už len zohnať ten – národ, ktorý by to ocenil. Zatiaľ bolo na konci každého úctu konštatovanie – národ milovali tak, že mali jeho starosti – na háku. Jasné, dnes je umenie zohnať aj kvalitný hák …

Márne dúfam, že raz budeme v niečom skutočne originálni … čím to asi bude ?

Ale áno, nepochybujem, že Slovensko má talent – napríklad vo zverení moci do rúk zla. Vtedy stačí zakričať – ten bude klamať a kradnúť menej, než ostatní. A hurá – všetci sa hrnú podporiť toho, kto ich oklame a okradne, pretože im niečo – nechá.

Jeden by neveril, koľko ľudí Miluje Slovensko. Tak sa boja o majetok národa, že ho radšej premiestnia – do vlastného vrecka. Však za vysokými múrmi honosných víl je všetko v bezpečí, nie ? Ale v niečom majú pravdu, prečo by mal nejaký plebs niečo vlastniť, aj tak si to nevie vážiť. Myslí si, že niekde zatlčie tabuľu so svojím menom a všetko je tak, ako má byť. A potom sa diví … (že mu niekto na jeho tabuľu zvysoka ….)

Tak teda neviem … ešte chceme hľadať najväčšieho ? Možno by sme mali hľadať – skutočného … skutočného syna národa, ktorý nepotreboval byť najväčší, pretože v jeho srdci bol najväčším – jeho národ.

 

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456253x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu