Založ si blog

Po stopách novembra 1989 nielen (na) Považí . ..

Už počas školských čias som neznášal jednu skupinu ľudí – vtedy sa im hovorilo “falošní partizáni”, boli to ľudkovia, ktorí sa pravidelne objavovali na rôznych slávnostiach, kde sa hodili svojimi zásluhami za čias SNP … hoci nejeden z nich ťahal dreveného koníka za sebou, alebo ešte vychutnával materinské mlieko …

Naivne som si myslel, že tá doba skončila. Ale nie – ako plynú roky, objavuje sa čoraz viac “bojovníkov” proti režimu, ktorí pôsobili v rôznych funkciách a napriek tomu – bojovali.

Žijeme dobu, v ktorej sa čoraz viac vyznáva boj proti falošným správam. Mali by sme teda bojovať aj proti falošným hrdinom, klamárom rodiacim si meno na tom, k čomu ani zamak neprispeli. Ukázať, ako a kde – čo sa dialo. Archívy si k dispozícii, pamätníci stále žijú a niektorým treba ukázať, kde je ich skutočné miesto. A pripomenúť, kto sa naozaj vzoprel a kto sa – len viezol.

Úvodom toho, čo bude postupne nasledovať. Nikdy som sa proti systému, ktorý bol za socializmu – nebúril. Iste, ako žiak či študent, alebo ako začínajúci pracujúci som kde-tu urobil rôzne pestvá, ktorými je známe každé detstvo, dospievanie, ale aj dospelosť.

A niečo podobné nepokladám a nikdy nebudem pokladať za nejakú formu “vzbury” proti režimu. Áno, užil som si svoje pre odmietanie zväzáckych aktivít, hlavne však nosenia povestnej kravaty, ale to vôbec nesúviselo s režimom – proste sa mi nechcelo a kravata sa mi nepáčila. Nič viac, nič menej.

Áno, v posledných voľbách som dal svoj hlas komunistom. Nikdy som predtým nevolil, a možno už ani nebudem, pretože nie je koho voliť. A hlas som dal na základe programu, ktorý má byť pre ľudí a nie pre hŕstku vyvolených. Na rozdiel od iných nemám problém to priznať a stojím si za svojím rozhodnutím.

Niekedy však treba povedať viac … nedovoliť, aby sa vytvárali falošné symboly a robili si meno a povesť na základe zásluh iných …

Kto chce pravdu, dostane ju. Neprikrášlenú, holú, nepríjemnú … ukázať, čo a kde sa stalo. Kto sa naozaj snažil o zmenu spoločnosti. Nie, nebudem spomínať tých, ktorí nemali žiadny podiel. Nezaslúžia si ani bodku z klávesnice, ani sekundu času, ktorý mi osud vymeral. Spomeniem tých, ktorí v dobrej viere a presvedčení chceli niečo zmeniť, hoci dnes sú v nejednom prípade – sklamaní.

Sľúbili sme si pravdu ? Dobre … pravda už prichádza … bude spätá s regiónmi, kde som nejaký čas strávil, či už pracovne alebo súkromne. Bude – O ĽUĎOCH …

Archívy sú bohaté a odhalia mnohé … aj to, na čo už mnohí (s radosťou) zabudli …

(pokračovanie nabudúce)

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460763x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu