Založ si blog

Čo je nezáväzné, nepotrebuje podpis (ad: migranti)

Podpisovať niečo, čo nemá žiadnu právnu záväznosť, nemá žiadny zmysel. Ak však niekto napriek nezáväznosti žiada podpis – bude žiadať neskôr aj plnenie.

Problémy sa majú riešiť tam, kde vznikli. A nie tam, kde si zmyslia súčasní mocipáni, ktorých príliš trápi vlastné (čierne) svedomie. Čo platí aj o mimovládnych organizáciach, ktoré s obľubou žijú z cudzieho – a rozdávajú cudzie. Napokon, nikto a nikomu nebráni rozdávať zo svojho.

Kto snáď verí rozprávkam o voľných zmluvách, mal by si spomenúť na vstup Slovenska do EÚ. Nikde a nikto vtedy nehovoril o európskej federácii s potlačenými právomocami členských štátov, nikto nehovoril o platení alebo ručení v otázke cudzích dlhov a všetci sa oháňali – pravidlá sú presne stanovené a musia sa dodržiavať.

Realita je taká, že pravidlá sú presne stanovené a dodržiavajú sa len vtedy, keď to silným hráčom – vyhovuje. V ostatnom sľúbenom – neplatí skoro nič.

OSN je dávno prežitou organizáciou. Predovšetkým veľmoci si urobili z rozhodnutí tejto organizácie trhací kalendár, jej rezolúcie sa rešpektujú len vtedy, ak to vyhovuje alebo nevyhovuje USA, a Izrael – ten nerešpektuje vôbec nič, a čokoľvek nevyhovujúce komentuje slovami o antisemitizme. Pritom dnes už len veľmi naivní alebo(mocou, peniazmi) opití ľudia popierajú, že práve politika Izraela bráni mieru na Blízkom východe. Posledné kroky súvisiace so statusom Jeruzalema a vyslovene provokatívne sťahovanie niektorých ambasád na územie svätého mesta len dokazujú, že mier v tejto oblasti je každému ľahostajný.

Aj preto je nezáväzný dokument o migrácii nezmyslom. Alebo skôr účelovým nástrojom, ako donútiť spurných, aby ustúpili a zaplatili cudzí účet. Pretože žiadny rámcový dokument nemá zmysel, ak za nim nenasledujú iné dokumenty, ktoré presne určujú, ako sa dosiahnu ciele, deklarované v rámcovom dokumente. A práve podpis rámcového dokumentu má byť nástrojom, ako prinútiť neposlušných, aby sa podieľali na riešeniach migrácie, s ktorými nesúhlasia.

Ak chcú veľmoci naozaj riešiť problematiku migrácie, nemusia veľa rečniť, stačí konať

Zastaviť predaj zbrani do rizikových regiónov, prestať podporovať pochybné režimy, a kde sa v súčasnosti odohrávajú boje, oddeliť od seba znepriatelené strany. Prestať sa prizerať zhoršovaniu situácie v hladujúcich regiónoch, a namiesto symbolickej pomocí (často končiacej v rukách oligarchov), pomáhať adresne a tvoriť reálne riešenia. Sťahovanie národov však nemá nič spoločného s realitou.

Ak vás niekto presviedča, že miešanie národov a kultúr môže fungovať, opýtajte sa ho, prečo to nefunguje v prípade rómskej menšiny, ktorú sa (neúspešne) snažíme integrovať do spoločnosti od konca druhej svetovej vojny. Vypočujete si známe frázy o predsudkoch, neochote väčšinového obyvateľstva, extrémizme a iné známe reči, pričom podstata je niekde úplne inde.

Každý má svoj spôsob života, zvyky, tradície … a čo inému pripadá hlúpe, môže byť mnohým prirodzené. Rozhodne však nie je prirodzené tvrdenie, že niečo sa podpisuje len preto – aby niečo bolo podpísané. 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452051x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu