Založ si blog

Sobotník . .. morálka proamerických trolov

Nie je ničím neobvyklým, že každému, kto si dovolí kritizovať politiku únie a USA, prischla nálepka – proruského trola. A dobrosrdeční diskutéri ho posielajú do Ruska, alebo niekde inde. Možno je čas, aby sa im oplácalo rovnakou mincou.

Trol z proamerického plátku SME tvrdí, že slniečkári pravidelne kritizujú Saudskú Arábiu za opakované porušovanie ľudských práv. Akosi zabudol dodať, že ju kritizujú tak “vehementne”, až dostala v rámci OSN predsedníctvo v otázke – ľudských práv. A pokiaľ prirovnáme intenzitu protestov slniečkárov proti R.Ficovi s intenzitou protestov proti Saudskej Arábii a praktikám jej režimu, tak slniečkári na Slovensku – nerobia nič. A mohli by sme pripomenúť a porovnať aj ich pokrytecké postoje v súvislosti s ruskou anémiou Krymu a americkým zločinným útokom na Irak. Akosi nevidieť, že by v rovnakom prípade kričali po rovnakých postojoch – keď sankcie proti Rusku, tak aj sankcie proti USA. Kdeže je ich objektívny a seriózny pohľad na udalosti ?

Iní trolovia z rovnakého plátku už niekoľko dní “slintajú” nad témou práce A.Danka, ba niektorí z iných plátkov už otvorene hovoria o plagiátoch, odňatí titulu a podobne. Kdeže boli títo moralisti, keď sa priamo na blogu SME chválil jeden autor, že na prelome storočí písal cudzie seminárne, bakalárske i diplomové práce ? A kdeže boli doteraz, keď priamo na internete sa nájde množstvo ponúk na vypracovanie rôznych prác za finančnú odmenu ? A kdeže bola ich morálka v roku 2010, keď jedna zo strán koalície nominovala na post štátneho tajomníka absolventku gymnázia, ktorá sa mala podieľať na riadení činnosti ľudí, ktorí pre získanie pracovného miesta v danom odbore museli mať vysokoškolské vzdelanie, a minimálnu prax ? Odpoveď je jednoduchá – nezaujímalo, lebo vyhovovalo a nedalo sa proti niekomu použiť, či skôr zneužiť.

Ak má niekto posiela do Ruska len preto, že sa mi nepáči štýl súčasnej medzinárodnej politiky, prečo on nejde – do USA ? Však je tam podľa mnohých priam dokonale …

Prečo naše média nepoburuje, že napríklad francúzsky prezident otvorene provokuje svojimi výrokmi, a to nielen Rusko ? Trpí vari napoleonským komplexom, keď chce budovať európsku armádu, lebo Rusko je na našich hraniciach a teda je hrozba ? Nie je to náhodou tak, že máme spoločnú hranicu ? Úplne smiešne vyzerá rétorika trolov, keď uverejnia článok, podľa ktorého ruské vojenské lietadlo ohrozilo americkú loď v Čiernom mori, alebo vo vzdušnom priestore ohrozilo prieskumné (teda špionážne iným slovom) lietadlo, ktoré sa v “priateľskom” úmysle pohybovalo v zóne, susediacej s ruským vzdušným priestorom. Zhrnuté – ak sa americké, britské alebo akékoľvek lietadlo NATO pohybuje v blízkosti Ruska, je to v poriadku, lebo sa jedná o medzinárodný vzdušný priestor. Ak to isté robia Rusi – je to provokácia.

A kto na to poukáže, je proruský trol ? A ako nazvať niekoho, kto je zhnusený, ak niekto pred ním povie, že je hrdý Slovák (vlastenec) ?

Keď sa má niekto pýta, ako poznať charakter človeka a odhadnúť, čo asi robil pred rokom 1989, mám stále rovnakú odpoveď – kto sa dnes pchá konča chrbtovej kosti Bruselu alebo Bielemu domu, a propagandisticky útočí na každého, kto má iný názor – robil presne to isté pred rokom 1989, len vo vzťahu k ZSSR. Pretože prostitútky sa nemenia, menia sa len zákazníci.

Kto nemá argumenty ? Pozrite si diskusie a reakcie tých, ktorí tak oddane zastávajú dnešnú opozíciu, alebo bruselskú či americkú politiku. Pozrite si “skvalitnené” diskusie denníka SME a zdesíte sa. Celé skvalitnenie spočívalo v odstránení názorov, idúcich proti ideologickej línii redakcie. Naozaj “kvalita”.

Novinár má byť objektívny a hľadať pravdu

Keď som citovanú vetu čítal na stránkach Denníka N, začal som sa smiať. Opäť niekoho trafila jeho vlastná zbraň, pretože ak má novinár naozaj hľadať pravdu, potom by si mali v spomínanej redakcii dať inzerát, že hľadajú novinárov – tých tam zatiaľ – nemajú.

Záver ? Proruskí trolovia tancujte radosťou – nie ste zakomplexovaní proamericki darebáci, zhnusení nad slovami “som hrdý Slovák” … ak sa totiž má niekto hanbiť a nemá dostať ani milimetra miesta v mediálnom priestore, tak práve ľudia, ktorí sú zhnusení slovami o hrdosti na vlastný pôvod … ale, akú hrdosť asi má niekto, kto sa nechá kúpiť za judášsky groš a vyriekne niečo podobné ?

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463481x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu