Založ si blog

Analfabeta za prezidenta – nechceme !

Kto sa pozrie po dnešnom Slovensku, ostane zaskočený. Pomaličky, potichúčky nám vyrastajú rôzne informačné tabule, prezentujúce kandidátov na prezidentské kreslo v budúcom období, po skončení funkčného obdobia podnikateľa A.Kisku v kresle prezidenta. Akoby sme nemali zákony a pravidlá, stanovujúce spôsob voľby prezidenta a povinnosti kandidátov.

V zmysle § 15 ods.1 zákona č.46/1999 Z.z. v platnom znení začína volebná kampaň 15 dní pred začiatkom voľby a končí 48 hodín pred začiatkom voľby. V tomto zákonom stanovenom čase je vyhradený priestor pre predvolebnú kampaň.

Kampaňou sa rozumie činnosť kandidátov, politických strán a hnutí, prípadne ďalších subjektov v prospech voľby kandidáta vrátane inzercie alebo reklamy prostredníctvom rozhlasového a televízneho vysielania podľa odsekov 4 a 5, hromadných informačných prostriedkov 9), veľkoplošných nosičov, plagátov a iných nosičov informácií 

Z vyššie uvedeného vyplýva, že akákoľvek činnosť, ktorá je vyvíjaná v prospech kandidátov počas obdobia pre zákonným začiatkom volebnej kampane je protizákonná. A je teda jasné, že kto porušuje platné zákony už pred možným získaním pozície prezidenta, nebude sa nimi riadiť ani v prípade svojho volebného úspechu. Navyše, keďže svojím konaním porušuje zákon, nie je morálne spôsobilou osobou na obsadenie postu najvyššieho ústavného činiteľa.

Otázkou sú motívy konania kandidátov … jedným môže byť úmysel získať neoprávnené výhody pred svojimi protivníkmi, iným možná negramotnosť kandidáta … nech je to akokoľvek, podobný kandidát nie je spôsobilý na výkon funkcie prezidenta.

Slovensko má skúsenosti s prezidentmi, ktorí počas svojej funkcie konali svojvoľne, podľa toho, čo im momentálne vyhovovalo. Rovnako máme skúsenosti s prezidentmi, ktorí napriek svojmu sľubu konali jednostranne, nedokázali byť objektívni, ba dokonca ani nevedeli vyvodiť voči vlastnej osobe zodpovednosť za prešľapy, ktorých sa dopustili.

Komu záleží na dobrom mene Slovenska, reprezentovanom skutočnou osobnosťou s nespochybniteľným charakterom a hodnotami, nebude voliť kandidátov, ktorí si ani nevedia prečítať zákon o spôsobe voľby prezidenta a ignorujú jeho znenie. A neospravedlňuje ich ani prípadná negramotnosť, či neschopnosť porozumenia písanému textu. Práve naopak, tieto nedostatky ich diskvalifikujú.

Odmietnite kandidatúru týchto ľudí v záujme lepšieho a naozaj slušného Slovenska. Slovenska, kde platí zákon – pre každého – bez ohľadu na spoločenské postavenie a majetok. Bez ohľadu na to, kto a akým spôsobom ich kandidatúry podporuje. Povedzte dosť politickým špekulantom !

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457774x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu