Založ si blog

Fico na hrad . ..

… ozvalo sa v zákutí reštaurácie, a všetci sme sa rozosmiali. Podobné výkriky zaznievajú v rôznych obmenách pravidelne a vždy je to skôr forma recesie, poukazujúcej na skutočný obraz politikov v očiach ľudu. Pretože dnes znamená slovo politik – klamár, darebák, zlodej, psychopat, zradca, podvodník … a chýba jedno-jediné slušné slovo, ktoré by odôvodňovalo právo nejakej osoby na plat z verejných zdrojov …

A tak sme sa včera smiali nad dvojicou Vaský, Daňo pri ich naháňačke za novinármi, či už to bola Z.Petková alebo M.Tódová, alebo nám trhalo kútikmi úst pri nejakej akcii v parlamente, kde liberálni poslanci zjavne nezvládali prítomnosť iných, než „svojich“ novinárov, a nedokázali sa ani primerane svojmu postaveniu správať. Áno, videá spomínanej dvojice vykazujú značnú dávku recesie a niet pochýb, že v nejednom prípade skôr oplácajú rôznym postavičkám dobroty, ktorými zahŕňajú iných.

Niekedy však môže byť aj recesia, dokonca vulgárne pôsobiaca – prínosom. Minimálne v tom, že občas odhalí skutočné pozadie niektorých osobností, alebo ľudí, ktorí by tak veľmi chceli tvarovať verejnú mienku, a tak málo schopností na to majú. Iste, mnohé otázky môžu vyznievať vyslovene provokačne, ale nad niektorými slovami sa dá aj zamyslieť. Či napríklad nemá Daňo pravdu, ak poukazuje na dvojtvárnosť žurnalistov, ktorí sú pobúrení nad rôznym šikanovaním svojich kolegov len podľa toho, čo im vyhovuje, ale s kým sa kamarátia. Alebo ako je možné niekomu zakázať prístup do parlamentu … môžeme polemizovať nad tým, či je alebo nie je Daňo novinárom, ale pokiaľ spĺňa základné kritériá, mal by mať rovnaké práva, ako ostatní, nie ? Či sme už v americkom režime, kde existujú čierne listiny novinárov, ktorým sa neumožňuje vstup na rôzne podujatia, do rôznych inštitúcií a dokonca aj na oficiálne akcie Bieleho domu ? Dobre, ale potom nehovorme o demokracii a rovnosti, či rôznych slobodách.

Fico na hrad … slová, nad ktorými sa môžeme dnes pousmiať, ale svojho času to neboli len slová, ba dokonca to mohla byť aj stratégia …

Stratégia, ako vytrhnúť moc z rúk SMER-u, z jeho predsedu urobiť oficiálnu, ale v podstate bezvýznamnú figúru na politickej scéne. Pretože SMER bez Fica neznamená nič. Rovnako, ako kedysi neznamenalo nič HZDS bez Mečiara. No, ale to by sme chceli od niektorých aj čosi také, ako myslenie … a to by mohlo bolieť, nie ?

Áno, dnes môžeme tancovať nad tým, že z Fica je radový poslanec. Ba dokonca sa môže po internete šíriť, kto a na akom hrade by ho chcel, alebo nechcel vidieť. Tancujeme však na vlastnom hrobe, a ani to nevidíme. Pretože jedného „kráľa“ chce nahradiť množstvo králikov, z ktorých sa nechce ani jeden nikomu podriaďovať. Každý z nich chce byť ten najväčší … a pokiaľ si niekto myslí, že pri tej honbe za mocou a úklonmi sa ešte aj zaujímajú o život a potreby národa, musí byť skutočne naivný.

Skúste si predstaviť, ako táto rozhádaná a po moci (alebo pomste) bažiaca banda bude vládnuť. Však si môžeme všetci spomenúť aj na to, ako nevedeli ťahať za jeden koniec povrazu ani vtedy, keď išlo o hlasy voličov. Aj vtedy si navzájom robili podrazy, ohovárali sa, vyťahovali na seba všetko možné, aj keď najčastejšie vo forme krivých obvinení. Modernej politickej praktiky, ktorá je síce trestným činom, ale pánom poslancom štandardne prechádza, keďže sa o ich výroky nikto nezaujíma. Výsledkom je pestrofarebná luza v parlamente, ktorú by nikto nepoznal, ak by platili jednoduché pravidlá, vzťahujúce sa na bežného občana.

Naša budúcnosť je v rukách rozhádaného orchestra, ktorého dnešným dirigentom je politik, nemajúci ani odrobinky práva byť vzorom morálky a slušnosti … a vykvapne len slza zhnusenia, keď bojovníci za slušné Slovensko sa hrdia podporou – neslušných a nemorálnych ľudí, pre ktorých majú hodnotu len čísla na bankovom účte a tituly … či falošné ocenenia …

Tak, tak … skoro som spadol z nôh, ako slintali médiá nad cenou, ktorú udelili „naši priatelia“ v USA bývalému premiérovi M.Dzurindovi. Nebolo to ani k smiechu, ale skôr vážnemu zamysleniu – aké sú ich morálne hodnoty, ak nadšene niekomu tlieskajú po takých kauzách, aké sprevádzali vlády Dzurindu a spol. ? Za všetko stačí spomenúť tunel Branisko, alebo poslednú veľkú kauzu (za formálneho predsedníctva I.Radičovej) súvisiacu s daňovým úradom v Košiciach. Len niekto po krk zapadnutý v morálnom bahne dokáže tlieskať oceneniu, ktorého hodnota je prakticky nulová z hľadiska občana Slovenska.

Fico na hrad … v kráľovstve krivých zrkadiel je úplne jedno, kto bude kráľom. Aj tak bude odetý do špinavého, roztrhaného kabáta, navlečeného tými, ktorých (špinavé) úmysly reprezentuje …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457571x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu