Založ si blog

Jedovaté plody politiky EÚ a NATO

Konflikt v Kerčskom prielive sa dal očakávať. Kyjev sa dlhodobo vyhrážal zničením mosta medzi Ruskom a Krymom, a vojnoví štváči z únie a severoatlantickej aliancie ešte prilievali olej do ohňa. Taktika vyšla – Kremeľ nedovolil zničenie mosta na Krym a nechal sa vyprovokovať k (obrannej) reakcii …

Krym je modernou verziou kubánskej krízy. Rozdiel je akurát v lokalite a dotknutých štátoch. Ako kedysi nepripustili USA sovietske rakety na Kube, v roku 2014 nepripustilo Rusko plánované obsadenie svojej základne na Kryme – americkým agresorom a okupantom. Všetko ostatné je len následkom krvavého Majdanu, financovaného Bielym domom a organizovaného poradcami zo CIA. Kto o tom pochybuje, mal by si položiť otázku, prečo bude v týchto dňoch mať na povel ukrajinskú armádu americký poradca Kurt Volker, ktorého kariéra začala v roku 1986 – v radoch CIA.

Prázdne reči prezidenta Kisku si netreba všímať. Nemá žiadny morálny kredit, ktorý by ho oprávňoval k výkonu funkcie prezidenta, a jeho proamerický postoj je už dávno verejne známy. Rovnako je známy aj jeho jednostranný postoj k vývoju na Slovensku, takže by sme mali pretrpieť záver jeho mandátu a potom zabudnúť na tento hlboký omyl voličov.

Politika únie a severoatlantickej aliancie priniesla svoje jedovaté plody

Dlhodobé provokovanie Ruska rôznymi vojenskými aktivitami na jeho hraniciach, či neobmedzené vydieranie za postup, ktorý roky prechádza Američanom bez povšimnutia, to všetko len dokazuje, kde vlastne smerujeme a čo bolo cieľom otvorenej náruče krajinám bývalého východného bloku zo strany Západu. Výsledkom je občianska vojna v susednom štáte, hroziaci vojenský konflikt nepredstaviteľných rozmerov medzi Ukrajinou a Ruskom (o čo vlastne ide od zlyhania plánov na obsadenie ruskej námornej základne na Kryme), kosovské drogové kráľovstvo, nepokoje na Blízkom východe, záplavy utečencov … a to už nespomínam nepokojné krajiny na juhu Európy, presnejšie Taliansko, Španielsko či Portugalsko. V niektorých hrozí rozpad štátu, inde zase rastú nepokoje, súvisiace s rastúcou chudobou obyvateľstva. Možno pripomenúť aj rastúcu vlnu zločinnosti v krajinách, ktoré nepremyslene otvorili náruč migrantom a dnes trpia, pretože sa o skutočnom rozsahu následkov nesmie ani písať … a len potichu hovoriť.

Hroziaca vojna medzi Ruskom a Ukrajinou je priamym následkom politiky únie. Vinníci sedia v Bruseli. O proamerickej bábke v Kyjeve P.Porošenkovi si netreba robiť ilúzie, musí sa udržať pri moci za každú cenu a súčasný vývoj mu zahral do kariet. Nemusí sa triasť pred voľbami, ktoré by nepochybne prehral a nemusí mať obavy z postavenia pred súd za rôzne zločiny, ktoré sa zatiaľ v svetových médiách nespomínajú. Za všetko stačí marenie vyšetrovania masakru v Odese. Alebo pochodovanie neonacistov (nielen) ulicami Kyjeva.

Aký je podiel ruského prezidenta V.Putina na súčasnom stave ? Môžeme to hodnotiť aj inak – nech by urobil čokoľvek, vždy by to skončilo rovnako. Nevyhnutnosťou zásahu v mene ochrany ruského záujmu. Putin je dnes v situácii, ktorú poznal dôverne E.Beneš pred mníchovským diktátom. A možno sa z tejto situácie poučil. Pretože čím viac ustupoval Beneš nemeckému diktátu, tým viac požiadaviek prichádzalo a nakoniec aj tak všetko skončilo rozbitím Československa v dôsledku zrady spojencov, a následnou vojnou. Takže nech urobí Putin čokoľvek, nikdy to nebude stačiť. Cieľom je rozbitie Ruska, alebo jeho vykradnutie v štýle, ktorý zažili krajiny strednej a východnej Európy.

Kto o tom pochybuje, nech si položí otázku, prečo sa v pobaltských krajinách toleruje upieranie občianskych práv ruskej menšine (či skôr väčšine), a prečo sú podobne konajúce krajiny členmi EÚ, hoci oficiálny hodnotový rámec únie hovorí o ochrane práv menšín a neprijateľnosti ich diskriminácie na akomkoľvek princípe.

Európa je dnes ovládaná modernou formou fašizmu, dôvtipne maskovaného za demokraciu. Každá hodnota, ktorá je oficiálne hlásaná Bruselom, je záväzná len v prípade, ak to vyhovuje cieľom. Ak nie, všetci sa tvária, že nič nevidia a o ničom nevedia. Každému, kto vám dnes povie, že jednotná Európa je jedinou zárukou prosperity a okrem členstva v únii a NATO neexistuje žiadna alternatíva, môžete

… však viete dobre, čo …. zradcovia, príživníci a kolaboranti cudzieho záujmu vedome ohrozujú budúcnosť vašich detí a vnúčat … ako dlho budeme ešte čakať a prizerať sa ich darebáctvam ?

 

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433202x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu