Založ si blog

Trhni si nohou, Janíčko (Ďurko, Ferko, Tónko) . .. .

Možno si naivne myslíš, že ma dokážeš vyprovokovať k reakcii, ktorou by sa dal docieliť koniec môjho publikovania, alebo niečo, čo by sa dalo zneužiť na nejaký súdny spor. Máš smolu …

Predovšetkým, spôsoby intrigánov poznám dlhé roky. Mnohí to už skúšali, a ani jeden neuspel. Možno to nevieš, ale spory nikdy nezačínam, a ak k nim náhodou príde, vždy ich ukončím. Práca s ľuďmi je síce ťažká, ale zaujímavá. A vždy sa nájde spôsob, ako vyriešiť problém, ktorý spôsobili iní. Aj intrigáni.

Asi ti to nikto nepovedal, alebo si to nepochopil. Život je krásna prechádzka záhradou, pri ktorej každý spadne, narazí na ostne, alebo sa kochá pohľadom na západ slnka. A vždy tam stretne aj ľudí, ktorí rozhadzujú po chodníku ostne a tešia sa z toho, ako iní bolesťou poskočia. Alebo nakoniec zbabelo zhodia vinu na okolidúceho, ak by mali čeliť následkom.

V danom prípade máš smolu. Nech napíšeš čokoľvek v snahe vyprovokovať nejakú zneužiteľnú reakciu, neuspeješ. Od detstva ma učili, že k starším slušne, k deťom s úsmevom a k zvieratkám – s dobrotou v dlani. A ono to naozaj funguje. Niekto iný povedal, že všetko má svoj čas. Pravda sa dlho obúva, však lož dovtedy obehne polovicu sveta, ale pravda je nakoniec v cieli – aj tak prvá.

Hádžeš rôznymi hanlivými termínmi a myslíš si, aký si zaujímavý. Možno, ale určite nie pre mňa a už vôbec nie pre tých, ktorí sú nielen ľudia svojou príslušnosťou k druhu, ale aj správaním.

Možno si to nepochopil, ale patriť kdekoľvek, kde nie si – je pre každého cťou. Možno si ti nepochopil, ale každý má len toľko práv, koľko sám prizná iným. A možno ti nikto nepovedal, že žiadny spor sa nedá vyhrať, pokiaľ sa preukáže, že žalobca ho sám svojím správaním úmyselne vyprovokoval.

Ale napriek všetkému – smola. Každý spor ctí víťaza len vtedy, ak vyhral nad rovnocenným protivníkom. Vyhrať nad niekým, kto sa nezmôže na viac, ako nezmyselné provokácie a primitívne urážky – to nie je česť, ale hanba. Pretože víťaz padne na rovnakú úroveň, ktorá symbolizuje jeho protivníka. Neustále bojovať potrebujú len tí, ktorých život je prázdny … ktorí sa obrátia a nevidia za sebou nič.

Ostatní máme dôležitejšie starosti a príliš málo času v živote, aby sme sa zaťažovali takými nezmyslami, ako sú životné komplexy stárnucich seladónov. Možno ti to nikto nepovedal, ale nikto nepoznáme dňa ani hodiny, kedy zistíme, že už nič a nikdy nezmeníme, neurobíme … pretože je koniec našich dní. Všetko má svoj začiatok a koniec … s jednou výnimkou – nekonečná je ľudská hlúposť.

Takže pokojne ďalej prichádzaj a rozlievaj žlč. Nemáme s tým žiadny problém … podlaha sa utrie a návštevník skončí v zabudnutí. Taký býva trest pre ľudí, ktorí sa nevedia správať – ako ľudia. Ľahko sa na nich zabúda … vlastne sú zabudnutí v okamihu, ako za sebou zatvoria dvere. Neexistujú, pretože, čo priniesli, to nie je podstatné …

Takže Janíčko (Ďurko, Ferko, Tónko) … trhni si nohou … ja mám krásny život a ty žlč, ktorú musíš denne rozlievať, aby si sa v nej neutopil … na otázku, kto je na tom horšie, odpovedia iní ….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433049x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu