Založ si blog

18 rokov pracovného voľna a iné “úžasnosti”

Aj som sa uškrnul, pri počutí správy, ako si poslanec Dostál div nohy nepolámal, aby ihneď podal trestné oznámenie vo veci vzťahu Trnka-Kočner …

Neviem, ale nezvyknem si tykať s pobehajmi, ktorých párkrát stretnem. A bez mučenia priznám, nemám ani takých známych, ktorí by si len tak s hocikým – tykali. A už vôbec nie v situácii, ak by sme mali postavenie, spojené s istou mierou spoločenskej zodpovednosti.

Čo si poslanec Dostál akosi doteraz poriadne nevšimol, bolo stretávanie a značne pochybný vzťah medzi R.Sulíkom a M.Kočnerom. A akosi prehliadol aj to, že pod optikou podozrenia, súvisiaceho s bývalým generálnym prokurátorom, sa dostáva do iného svetla aj fotenie lístkov pri voľbe kandidátov na túto funkciu. Komu vlastne preukazovali poslanci svoju “zodpovednú” voľbu ? Svojim straníckym šéfom, alebo Kočnerovi, ktorý aj podľa rozhovoru so Sulíkom sa mimoriadne zaujímal, ako voľba dopadne ?

Osemnásť rokov pracovného voľna, bez mzdy a iných benefitov … trojnásobný expremiér bol od roku 2000 do roku 2018, vlastne aj dnes – pracovníkom ministerstva vnútra … neuveriteľné ?

Skôr také typicky – slovenské. Nepoznám zamestnávateľa, ktorý by niečo podobné pripustil. A uvádzať si ako referenciu pracovnú pozíciu, ktorú kandidát bezmála dve desaťročia nezastáva, ani z nej nemá relevantnú prax, to sa dá nazvať drzosťou len s veľkým privretím očí. Sedelo by tomu iné, oveľa tvrdšie slovo. Podľa tohoto zvráteného myslenia môžem pokojne kandidovať na šéfa akadémie vied, však som si kedysi dávno privyrábal kúrením v jednej budove, ktorá s činnosťou tejto inštitúcie súvisela.

Kiska vie presne, koho by vymenoval resp.nevymenoval za sudcu Ústavného súdu. No a ja viem celkom presne, že v žiadnej krajine únie s výnimkou Slovenska by nielen nemal šancu na výber sudcov, ale určite by už dávno nebol ani prezidentom. A možno by riešil úplne iné problémy. Iste, sotva sa v niektorej krajine nájde tak primitívny a nekritický mediálny trh, ako na Slovensku. Nehovoriac o obsadení parlamentu a jeho celkovom obraze.

Môže sa udiať ešte niečo absurdnejšie ? Vždy sa nájde nový vrchol …

A absurdná verzia budúceho vývoja by mohla vyzerať aj takto – prezident Harabin, predseda parlamentu Matovič, predseda vlády Sulík a predseda Ústavného súdu Fico … sotva by sa dalo nájsť niečo nezmyselnejšie. Nehovoriac o chaose, ktorý by to prinieslo.

Súhlasím však s poslancom Dostálom – naozaj treba odhaliť pozadie vzťahov, bez ohľadu na osoby a ich postavenie. A treba hľadať aj odpoveď na otázku, ako sa mohol jeden z ústavných činiteľov stretávať s osobou na mafiánskych zoznamoch, a ako je možné, že to ušlo pozornosti tých, ktorí riešili bezpečnostné otázky okolo ústavných činiteľov, kde okrem iného patrí aj ochrana informácií, ku ktorým majú ústavní činitelia z titulu funkcie – prístup. Aj keď si Sulík myslí, že slovo “prepáčte” stačí, nie je to pravda. Ústavný činiteľ je z titulu postavenia povinný dôsledne zvažovať, s kým sa stretne a čo s ním bude riešiť. A som presvedčený, ak by využil možnosti svojho postavenia a konzultoval prípadné stretnutie s Kočnerom na úrovni diskusie s osobami, ktoré zaisťovali jeho bezpečnosť, nenašla by sa ani jedna, ktorá by mu niečo podobné schválila. A jeho správanie, ako aj uniknuté informácie jasne dokazujú, že si tejto skutočnosti bol vedomý a práve preto sa stretával s Kočnerom – tajne. Už len preto nie je spôsobilou osobou na výkon akejkoľvek funkcie, spojenej s riadením štátu, prístupom k citlivým informáciám …

A len čas ukáže, ako veľmi záleží bardom morálky, slušnosti a zákonnosti na hodnotách, ktoré verejne prezentujú – napríklad expresným podávaním trestných oznámení. Aj keď skúsenosti a platné normy hovoria, že ich postupy sú len formou – sebaprezentácie. Trestný zákon a trestný poriadok hovoria jasne – a počas trestného stíhania sú orgány činné v trestnom konaní povinné zaoberať sa všetkým, čo by s objasnením trestnej činnosti mohlo súvisieť … takže nájdenými dokumentmi a nahrávkami by sa zaoberali aj bez podania poslanca Dostála …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433528x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu