Založ si blog

Na východ od slušných krajín . . . je Slovensko !

… a žije národ, zmietaný odhaleniami o ľuďoch, ktorým dal do rúk dôveru a moc. Krajina, ktorú jej najvyšší predstaviteľ označil za mafiánsky štát, čo mu však nebráni, aby stál na jej čele – možno pričasto sledoval ságou Krstný otec a príliš sa s ňou stotožnil …

V slušnej krajine nikto neoznamuje rozhodnutie skôr, než je jeho vynesením poverený. V slušnej krajine sa ľudia po odhaleniach prešľapov nevyhovárajú, ale odstupujú. V slušnej krajine hlava štátu reprezentuje a spája. V slušnej krajine … nechajme to tak.

Krajina, ktorá má na čele A.Kisku, na ústavného sudcu kandiduje R.Fico a budúce voľby chce vyhrať R.Sulík, nemôže byť slušná. Krajina, v ktorej poslanec vystúpi z jednej strany, aby sa vyhlásil za poslanca neparlamentnej strany a nakoniec zakladal počas funkčného obdobia ďalšiu stranu (a určite sa vyhlási aj za jej prvého poslanca), nemôže byť slušná.

Krajina, ktorej zástupcovia slúžia viac rôznym pobehajom v zahraničí, než vlastnému národu – nie je nezávislá. Je to len karikatúra niekdajšieho pašaliku, alebo neskoršej gubernie – akurát páni sa vymenili. A sluha ostal sluhom. Aj keď sa čosi vyše desať rokov tváril, že o svojej budúcnosti rozhoduje sám.

Slovensko je krásna krajina, kým človek neotvorí oči a nezačne pozorne sledovať, kto sa na rodnej hrude hrá na elitu národa, či vrchol morálky a poctivosti. Potom sa mu zdvihne žalúdok a začne premýšľať, či to nie je nočná mora …

Chudoba cti netratí, povedal by klasik a jedným dychom by dodal, že lajno navlečené v brokáte, ozdobené zlatom a diamantmi, bude stále len – lajno. Márne sa klaniame falošnému božstvu, nevábny puch nám vždy ukáže, čo naozaj velebíme.

Aleluja, ktosi konečne vyhral súd proti štátu a dostal odškodné za krivdu, ktorá sa mu stala. No koľkí prežili väčšie krivdy a nikdy nenájdu spravodlivosť, pretože nie každý patrí do sveta i paragrafu znalého. Sotva cítia radosť pri pohľade na podobnú správu, skôr sa im na jazyku omieľa chuť blenu. A premýšľajú, o čom je vlastne právo a rovnosť pred zákonom. No sotva ju môžu čakať tam, kde ústavní činitelia klamú do poslednej chvíle, aby sa nakoniec zatvárili v štýle – je to dobré, hoci sme spôsobili (niekomu) zlo. Však v čom sa líši pokrytecký postoj A.Kisku v kauze jeho firmy a pozemku zubára Franca, od postoja A.Danka v súvislosti s rigoróznou prácou ? V ničom, oba sú pokrytecké a rovnako škodia spoločnosti.

A v tej súvislosti vyznievajú smiešne aj vyjadrenia predstaviteľov Iniciatívy za slušné Slovensko. Sú rovnako pokrytecké, ako správanie tých, ktorých kritizujú. Ak by im naozaj išlo o to, čo verejne prezentujú, kritizovali by a žiadali odstúpenie všetkých bez rozdielu.

Na východ od slušných krajín je … Slovensko. Krásna krajina, pri Viedni doľava, kde si kedysi premiér zvolil – prezidenta. Dnes volí prezidenta naivná viera vo falošné vyjadrenia o skutočných hodnotách. V čom je rozdiel, ak si niekto môže post prezidenta – kúpiť – či už peniazmi, alebo falošnými sľubmi ?

V čom sme pokročili, ak si niekto môže pri kandidatúre vykazovať ako prax post, kde má neplatené voľno – osemnásť rokov ? V čom je rozdiel, ak hovorí o slušnosti niekto, kto bol ochotný vládnuť s kýmkoľvek, ak bude predsedom vlády ?

Slovensko bude slušnou krajinou – ak budú potrestaní tí, ktorí zničili a rozkradli majetok vo vlastníctve štátu. Bude slušnou krajinou, ak si nebudú môcť robiť poslanci hocičo a nebudú smieť meniť strany a názory počas funkčného obdobia – ako ponožky.

Bude slušnou krajinou, ak bude každý darebák – darebákom, a nebude platiť okrídlené – je to síce darebák, ale náš – darebák. Až potom budeme môcť povedať, že sme sa aspoň vrátili na pozíciu, v ktorej sme boli na sklonku roku 1989. Vtedy sme (možno) neboli slobodní, ale určite sme boli – slušní.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456482x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu