Založ si blog

Vzdá sa Matovič poslaneckého mandátu ?

Ak už chce šéf politickej firmy moralizovať nad niečím, čo pochádza z obdobia pred vyše troma desaťročiami, mal by sa postaviť objektívne aj k vlastným prešľapom a ísť príkladom.

Jeho nezákonné prešľapy v súvislosti s poslaneckým mandátom a nepozastavenou živnosťou sa datujú pred pár rokmi, a vôbec pri tom nezáleží na skutočnosti, či k tomu došlo úmyselne alebo neúmyselne. Stalo sa a na inom nezáleží. A treba pripomenúť, že na rozdiel od ním kritizovaného Kresáka je nepochybne preukázané, že si svoju povinnosť (opakovane) nesplnil. Takže by mal ísť ostatným príkladom a odovzdať mandát. Ale toho sa určite nedočkáme. Až tak ďaleko zmysel pre morálku o šéfa obyčajných … nesiaha.

O tom, ako vidí Matovič svoju politickú činnosť a povinnosti s tým súvisiace, najlepšie svedčia pravidelné odchody „hviezd“ morálky a životných príbehov z jeho klubu. Svedčí o tom aj vyjadrenie niekdajšej poslankyne, JUDr.M.Ritomskej, ktorá svojho času verila, že v jeho košiari bude vedieť naplniť svoje ciele, na ktorých základe získala dôveru voličov. A dosť rýchlo pochopila, že rétorika šéfa politickej firmy je naozaj len – rétorikou. A v skutočnosti ide o niečo úplne iné.

Pohľad na webovú lokalitu OĽANO hovorí jasnou rečou. Je to hnutie na papieri, realita je úplne iná.

Márne som hľadal náležitosti, citované v zákone o politických stranách č.85/2005 Z.z. v platnom znení a to konkrétne vymenované v §6 bodoch 5-8 citovaného zákona. Čo majú iné strany na svojich oficiálnych stránkach, to v prípade tzv.hnutia (skôr politickej firmy) jednoducho nenájdete. Príčiny, prečo hnutie „obyčajného“ Matoviča nemá ani to, čo má dokonca aj ĽSNS pod vedením M.Kotlebu, je skôr otázka na šéfa obyčajných a možno aj zodpovedné orgány, pretože to vyvoláva oprávnenú otázku, či vôbec existuje právny základ na to, aby sa hnutie zúčastňovalo akýmkoľvek spôsobom riadenia štátu a legitímne zastupovalo občanov.

Iste, ak by bola podobná otázka položená šéfovi obyčajných, je skoro isté, že by prišla rovnaká odpoveď, ako v prípade iných prešľapov – čo tam po nejakej byrokratickej absurdnosti, keď iní okrádajú štát a národ. Nuž, vidím to inak – príspevky za výsledky vo voľbách pre politický subjekt, ktorého činnosť vykazuje množstvo nedostatkov, nie sú rozhodne zanedbateľné a súdiac podľa vyjadrení exposlankyne Ritomskej, dá sa oprávnene pochybovať, že slúžia na ten účel, ktorý vymedzuje zákon. Poukazuje na to aj zmätené koktanie poslankyne V.Remišovej, keď dostala priamu otázku, súvisiacu s počtom členov OĽANO. A som presvedčený, že by rovnako koktala, ak by jej bola položená otázka, súvisiaca s nedostatkami v činnosti hnutia, ktoré je vidieť aj na jeho webe.

Komu vlastne slúži OĽANO ? Voličom, občanom Slovenska, alebo hŕstke ľudí okolo Matoviča ?

Na to by mali hľadať odpoveď iní. V tejto súvislosti je zarážajúce, že poslancom parlamentu trvalo dva roky, kým sa dostali k prejednaniu prešľapov Matoviča, a dodnes nikto ani len nenadhodil tému fungovania jeho hnutia … hoci slovo hnutie pôsobí v tejto súvislosti rovnako absurdne, ako prejav nad produkciou mlieka pri pohľade na pár kvapkami mlieka pokrytý stôl. A hlasovanie o mandáte Matoviča len opäť potvrdilo, že poslanci nevedia konať podľa svojho vedomia a svedomia, ich právne povedomie je na zanedbateľnej úrovni … a možno majú aj strach konať podľa zákona, aby sa náhodou neprišlo na ich vlastných kostlivcov v skrini.

O tom, akým omylom je tolerancia voči prešľapom šéfa obyčajných, dokonale svedčí jeho útok proti P.Kresákovi, ktorý sa odohral len pár hodín po skončení prejednávania mandátu šéfa obyčajných. Opäť sa naplno vrátila v priamom prenose jeho arogancia … hovoriť v tejto súvislosti o nejakej morálke, alebo hodnotách je úplne zbytočné. Čo napokon potvrdzuje aj množstvo agresívnych a vulgárnych útokov, rôznych obvinení (napokon nepreukázaných) zo strany šéfa obyčajných na adresu jeho politických protivníkov.

Nie, Matovič rozhodne mandát nevráti … už dávno sa svojvoľne a bezdôvodne inštaloval do pozície inkvizítora, na ktorého platia len tie pravidlá, ktoré on blahosklonne akceptuje … otázkou je, aké vysvedčenie dáva slovenskej spoločnosti pôsobenie podobných ľudí vo verejných funkciách.

Zdroje:

  1. JUDr.Mária Ritomská o Matovičovi a OĽANO
  2. Tlačová konferencia a otázky na V.Remišovú v súvislosti s členmi hnutia
  3. Zákon o politických stranách a hnutiach č.85/2005 Z.z.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9464790x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu